Diyarbakırlı bağımsız aday Acu, 6 günde 30 köyü ziyaret etti

Diyarbakırlı bağımsız meclis üyesi adayı Yılmaz Acu, ziyaret rekorları kırdı. Merkez ilçe Yenişehir’den bağımsız aday olan ‘Derman Baba’ lakaplı Acu, 6 gün içinde 30 köyü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı bağımsız aday Acu, 6 günde 30 köyü ziyaret etti

Diyarbakırlı bağımsız meclis üyesi adayı Yılmaz Acu, ziyaret rekorları kırdı. Merkez ilçe Yenişehir’den bağımsız aday olan ‘Derman Baba’ lakaplı Acu, 6 gün içinde 30 köyü ziyaret etti. Acu, “Diyarbakır’da yıllardır mağdurun, yoksulun, hastanın ve sıkıntı olan herkesin imdadına koştum. Halkın talebi üzerine siyasete atıldım. Şu anda toplumda büyük bir teveccüh var bize karşı. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Acu, her işte olduğu gibi siyasetçilerin de yukarıdan gelen taleplerle değil kendi istekleriyle çalışmaları gerektiğini söyledi. Tek başına Diyarbakır’da bütün siyasi partilerin ziyareti kadar köy ve mahalle ziyaretlerinde bulunduğunu anlatan Acu, gittiği her yerde büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Diyarbakır’da 7’den 70’e herkesin kendisini tanığını ve herkese küçük de olsa bir iyiliğinin Allah rızası için dokunduğunu dile getiren Acu, bunun için de bedeller ödediğini kaydetti. Diyarbakır’da bugüne kadar 11 iş yeri açtığını ve hepsini yoksula, yardıma muhtaçlara yaptığı yardımlardan dolayı kapatmak zorunda kaldığını anlatan Acu, “Hastaya, yoksula, mağdura yardım etmek için belki yüzlerce kez Ankara ve İstanbul’a gidip geldim, onlara refakat ettim. Allah rızası için bunları yaptım. Bölgede görevli vali, emniyet müdürü, bakanlar, kolordu komutanları ve siyasi partilerin desteğiyle bugüne kadar on binlerce hastaya sahip çıktık.” diye konuştu.

Bağımsız meclis üyesi adayı olduğunu ve halka hizmet için aday olduğunu dile getiren Acu, seçileceğini inandığını kaydetti. Acu, meclise seçildiği takdirde ise “ihale takipçisi”, “ihaleden pay alan”, “iş takibi” gibi ahlaki olmayan işlerin karşısında olacağını, halkın taleplerini gündeme getireceğini söyledi. Acu şunları söyledi: “Yenişehir’den bağımsız meclis üyesi oldum. Oy kullanacak vatandaşlar tek bağımsız aday olduğum için ismimi listenin en sonunda göreceklerdir ve bana oy vereceklerdir. Günün neredeyse 24 saatini halkın içinde geçiriyorum. Sabah 06.00 gibi çıkıp gece yarılarına kadar kendimi anlatıyorum. Halk dürüst, temiz siyasetçi istiyor. Günde bazen 6 bazen de 3 köyü ziyaret ettiğimiz oluyor.” CİHAN

Yorumlar