Diyarbakırlı anne ve babanın oturma eylemi Sinan’ı geri getirdi

Diyarbakır’da PKK’nın gençlik yapılanması Devrimci Yurtsever Lise Gençliği’nin Lice’de düzenlediği ‘bahar şenliği’ne katılan ve PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Sinan Böçküm’ün anne ve babasının...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı anne ve babanın oturma eylemi Sinan’ı geri getirdi

Diyarbakır’da PKK’nın gençlik yapılanması Devrimci Yurtsever Lise Gençliği’nin Lice’de düzenlediği ‘bahar şenliği’ne katılan ve PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Sinan Böçküm’ün anne ve babasının başlattığı oturma eylemi sonuç verdi. Örgütün elinde olduğu iddia edilen Mehmet Sinan Böçküm(14), dün gece elleri ve yüzü bağlı şekilde evlerine yakın bir yere bırakıldı. Çocuğuna kavuşan Böçküm ailesi eylemi sonlandırdı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde ikamet eden Erol Böçküm ile Aysel Böçküm, Türk Telekom Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi oğulları Mehmet Sinan’ın 23 Nisan günü Lice’de düzenlenen şenliğe katıldıktan sonra PKK tarafından kaçırıldığını belirterek eylem başlatmıştı. Baba Böçküm, oğlunun aynı gün Lice’den dönmemesi üzerine yaptığı araştırmada oğluyla birlikte 15 çocuğun daha PKK tarafından kaçırıldığını iddia etmişti.

Anne Aysel Böçküm ise PKK ile görüşmek için Lice’ye gittiğini ancak görüşemediğini belirterek, “Diğer çocukların aileleri PKK ile görüşmüş, PKK çocukların dönmeyeceğini söylemiş. Benim çocuğumu nasıl dağa götürdülerse öylece getirecekler. Benim çadırım inşallah barış çadırı olacak ve oğlum dönmeyene kadar bu eylemi bitirmeyeceğim.” demişti.

Ailenin eylemine Türkiye’nin birçok yerinde destek telefonları gelmiş, bazı sivil toplum kuruluşları da destek ziyaretinde bulunmuştu. Böçküm ailesinin oturma eylemi devam ederken PKK’nın elinde olduğu belirtilen Sinan dün gece gözleri ve elleri bağlı şekilde Fiskaya semtindeki evlerinin yakınına getirilerek serbest bırakıldı. Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Sinan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. CİHAN

Yorumlar