Diyarbakırlı 200 gencin elinden tuttular

Diyarbakır Gülnihal Derneği ve Dicle Üniversitesi, Bağlar ilçesinde bulunan ve bir çok imkan bakımından dezavantajlı durumda bulunan 200 öğrenciye yardım eli uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı 200 gencin elinden tuttular

Diyarbakır Gülnihal Derneği ve Dicle Üniversitesi, Bağlar ilçesinde bulunan ve bir çok imkan bakımından dezavantajlı durumda bulunan 200 öğrenciye yardım eli uzattı.

    ‘Bağlarda Sağlıklı Gençler Eğitimli Anneler’ isimli proje ile yola çıkan Gülnihal Derneği ve Dicle Üniversitesi, maddi ve sosyal aktivite bazında kısıtlı imkanlara sahip 200 öğrenci ve velisine ulaşarak yardım elini uzattı. Voleybol, masa tenisi ve futbol gibi branşlarda eğitilen çocuklar hem sosyal aktivitelerin içerisinde bulunuyor hem de rehberlik imkanına sahip oluyor.

    ‘Bağlarda Sağlıklı Gençler Eğitimli Anneler’ Proje Koordinatörü Zeycan Oruç Bozkurt, seçilen öğrencilerin genelde ders devamsızlığı fazla olan öğrenciler olduğunu belirterek, projenin başlamasının üzerinden 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen çocukların devamsızlıklarının sıfıra yaklaştığını ve ders başarılarında ciddi artış olduğunu söyledi. Gülnihal Derneği Başkanı Emine Bulut ise amaçlarının her anlamda çocuklara bir şeyler katmak olduğunu kaydetti. Bulut, çocuklara bir ideal vermek istediklerini aktardı. Projenin toplamda 8 ay süreceğini ancak henüz 2 ay geçmesine rağmen öğrenci ve ailelerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Bulut, “Biz neresindeyiz şu anda projenin diye baktığımızda, 2 ay kadar bir zaman oldu. Velilerimizle de görüşüyoruz projenin eğitimli anneler ayağında. Bu manada annelerden geri dönüşler çok güzel. Bir anne dedi ki 15 gün içinde çocuğunda ve kendisinde çok güzel gelişmelerin olduğunu söyledi. Anneler de evde daha farkında artık işin. Çocuklar temizliğe daha çok önem vermeye başlamışlar mesela. Biz burada çocuklara ellerini yıkayıp öyle yemek yemelerini anlatıyoruz. Şimdi artık çocuklar evde de aynı şeyi uyguluyorlarmış. Bunun yanında kardeşlerine de bu konuda yardımcı oluyorlarmış. Kısaca söylemek gerekirsek biz iki ayda çok güzel geri dönüşler aldığımızı söyleyebiliriz.” diye konuştu.

    Projenin en büyük ikinci ayağının Dicle Üniversitesi'nde gerçekleştiğini aktaran Bulut, bu anlamda Dicle Üniversitesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bulut, “Bize bu kadar büyük bir spor salonunu açtı. Bütün spor salonlarını kullanmamıza izin verdi. Bunun yanında çocuklarımıza ders veren eğitimciler yine Dicle Üniversitesi’nden. Bu manada destekleri çok büyük. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Proje sayesinde çocukların farklı ufukları gördüğünü dile getiren Bulut, projenin sürdürülebilir olmasını çok istediklerini kaydetti. Bulut şunları söyledi: “Projenin sürdürülebilir bir proje olmasını çok istiyoruz. Bu çocuklarımıza eğitimi verdikten sonra bırakıp gitmek istemiyoruz. Bu konuda eğitimcilerimiz de bizden destek istiyorlar. Çünkü öğrencilerimiz arasında da gerçekten gerek kız-erkek futbol, masa tenisi, voleybol olsun amacımız zaten oydu. Yani bu öğrencilerin bir yeteneği var mı? Biz çocukları bir elmas olarak görüyoruz ve bu elması işlemek istiyoruz. Biz bu sene 2 yüz öğrenciye sahip çıktık. Eğer bunlara bir şey verebilirsek önümüzdeki yıl yeni öğrencilerle birlikte bu yola devam etmek istiyoruz.”

    Kız futbol takımında bulunan 5. sınıf öğrencisi Rojda Göçtürk, buraya gelmeyen arkadaşlarıyla ile kendisi arasında çok ciddi farklar oluştuğuna dikkat çekerek, ailesinin de projeyi çok beğendiğini kısa sürede çok avantajlı hale geldiğini dile getirdi. Göçtürk, “Burası çok iyi çünkü burada eğitim alıyoruz bir şeyler öğreniyoruz. Annem de burayı çok seviyor. Benim bir kursum daha var ama ben oraya gitmiyorum buraya gelmeyi seviyorum. Benim okulda bulunan arkadaşlarım da buraya gelmeyi çok istiyorlar ama kontenjan dolduğu için gelemiyorlar. Ben onların da buraya gelmesini istiyorum. Buraya gelmeyen arkadaşlarım ile benim aramda 2 ayda çok fark olmaya başladı. Gerek derslerimde, gerek sosyal hayatımda onlardan çok daha avantajlı hale geldim kısa sürede. Geçen sene derslerime hiç çalışmıyorum ama bu sene burası sayesinde derslerime çok çalışıyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar