Diyarbakır'ın Silahsızlanma Çağrısına Tepkisi: Senelerdir Bekliyorduk

Öcalan'ın PKK'ya yaptığı çağrıya Diyarbakır sokaklarından olumlu tepkiler geldi. Halk, yaşanan çatışmaların geri dönülmez şekilde sonlanmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'ın Silahsızlanma Çağrısına Tepkisi: Senelerdir Bekliyorduk

PKK'nın hapisteki önderi Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı silah bırakma için kongre toplanması çağrısı, 30 yıla yakın devam eden çatışmalardan en kocaman zararı gören Güneydoğu'da kocaman memnuniyet yarattı.

Diyarbakır'da yaşayan yurttaşlar Al Jazeera'nin uzattığı mikrofona 'Silahsızlana' çağrısı ile ilgili, 'Akan kan durmalı. Sonunda oldu. Senelerdir bekliyorduk. Kardeş kanı akmayacak.' benzeri tepkiler vererek memnuniyetini söyledi.

 

İşte Diyarbakır'da yaşayan ve PKK sorunundan azami etkilenen kişilerin 'Silahsızlanma' çağrısına verdiği tepkiler:

'AKAN KAN DURACAK'

Enes Kurt adlı talebe 'Silahların bırakılmasını herkes ister, bizde tıpkı görüşteyiz. Artık akan kanın durmasını istiyoruz. Buna dur denmeli. Hem dağga akan kan durmalı hem de kentte akan akan durmalı. Ülkeye rahatlık ve sulh gelmeli. Bizler bunu istiyoruz.' biçiminde konuştu.

'SONUNDA BU SORUN BİTECEK'

Şevket Sarel isimili bir vatandaş, defalarca 'Çok sevindim' dedikten sonra 'Biz bunu senelerdir bekliyoruz. Ülkemiz için, Türkiye için bundan sonra bu problem sona erecek ve hepimiz sorunsuz edeceğiz. Senelerdir söyleniyor fakat olmuyordu. Şimdi oldu fazla fazla mutluyuz.' ifadelerini kullandı.

 

'ARTIK BARIŞ OLSUN'

Mehmet Sami Kılıç adlı esnaf, '74 yılından buyana yaşanan bu vakalar bundan sonra bitiyor. Bu fazla fazla sevindirici bir gelişme. Artık liderler sulh olmalı diyorsa bütün taraflar bunun için adım atmalı ve sulh yapılmalı.' diye konuştu.

'DIŞARIDAN BU TOPRAKLAR...'

Barış Alonko isimili genç, 'Dışarıdan bu topraklar kişilere nasıl gözüküyor bilemeyiz fakat kimse burada kan akmasını istemiyor. Burada soluk saha herkez akan kanın durmasını ve barışı istiyor.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar