Diyarbakır'daki parstan sonra Erzincan'da da vaşağı vurdular

Bilinçsiz avcıların doğal hayata müdahalesi, nesli tükenmekte olan hayvanların soyunu tehdit etmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki parstan sonra Erzincan'da da vaşağı vurdular

Bilinçsiz avcıların doğal hayata müdahalesi, nesli tükenmekte olan hayvanların soyunu tehdit etmeye devam ediyor. Diyarbakır'da parsın öldürülmesinden sonra Erzincan'da bir vaşak, ateşli silahlı yaralanmış olarak bulundu.

Erzincan’a 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kemah ilçesi yakınlarında, Turgay Güler isimli balıkçı tarafından bulunan yaralı vaşak, Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirildi. Hayvan barınağında veteriner hekim tarafından uyutulan vaşak, yapılan ilk muayenesinde sağ ön ve arka ayaklarının saçmalar sebebiyle kırık olduğu anlaşıldı. Bilinçsiz avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen yaralı vaşakın ilk tedavisi Erzincan’da yapıldı. Yaralı vaşak kırık ayaklarına platin takılması için Erzincan Veterinerlik Fakültesi'ne sevk edildi.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veysel Aytekin, nesli tükenmekte olan bu hayvanın bilinçsiz bir şekilde vurulmasının kendileri üzdüğünü söyleyerek, “Erzincan Kemah bölgesinde bilinçsiz avcılar tarafından vurulmuş olanvVaşağımız, duyarlı bir vatandaşımız tarafından alınarak Erzincan Hayvan Barınağı'na getirilmiş bulunuyor. Hayvan barınağımıza gelen Vaşak, ilk muayenesinde sağ ön ve arka ayağında kırık tespit edilmiş olup, bizim burada yapmış olduğumuz ilk muayenede bu hayvanın ayaklarına platin takılması gerektiği tespit edildi. Bu sebeple Erzurum Veteriner Fakültesi'ne sevki sağlandı. Bu hayvanların nesli tükenmek üzere. Elimizde ki hayvanda genç bir hayvan... Tabi vurulmuş olması, bizleri üzdü.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar