Diyarbakır’da yüzü kapalı göstericiler polise saldırdı

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşten sonra olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da yüzü kapalı göstericiler polise saldırdı

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen yürüyüşten sonra olaylar çıktı. Göstericiler polise taş, molotof kokteyli, el yapımı bombalar ve havai fişeklerle saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye getirilişinin 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da başlatılan üç günlük eylem BDP Bağlar İlçe Başkanlığı binasına yapılan yürüyüşle sona erdi. Dün üç ilçeden ‘Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü başlatanlar bugün Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı’nda bir araya geldi. Kalabalık grup, daha sonra BDP İlçe Başkanlığı'na doğru yürüdü. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile çok sayıda BDP’li yöneticinin katıldığı yürüyüş Bağlar ilçesi Dörtyol semtine kadar sürdü. Burada yapılan konuşmalarından ardından kalabalık grup dağıldı. Ara sokaklara dağılan bir grup genç, Medine Bulvarı, Lezgin Avcı, Öğretmenler ve Teğmenler caddelerinde güvenlik güçlerine saldırdı. Yüzleri kapalı göstericiler polise taş, molotof kokteyli, el yapımı bombalar ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Bir saate yakın süren çatışmanın ardından göstericiler Bağlar Dörtyol semti tarafına geri geçildi. Çok sayıda takviye polis kuvvetinden sonra gösterici gruplar dağıldı. CİHAN

Yorumlar