Diyarbakır’da yılbaşı akşamı Mekke’nin fethi kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, yılbaşı gecesinde Mekke’nin Fethi'ni kutlayacaklarını belirterek Diyarbakırlıları kutlamalara davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da yılbaşı akşamı Mekke’nin fethi kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, yılbaşı gecesinde Mekke’nin Fethi'ni kutlayacaklarını belirterek Diyarbakırlıları kutlamalara davet etti.

    Ergin düzenlediği basın toplantısında yılbaşı kutlamalarına tavır takınmanın İslam’ın bir gereği olduğunu söyledi. Abdurrahman Ergin, “7 milyar insanın yaşadığı bu gezegende her 6 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor. Her 4 saniyede 1 bir insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gece 925 milyon insan aç yatıyor. 1 milyar 250 milyon insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Öte yandan kendi ülkelerinde ve sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak bu gerçekleri örtbas ediyorlar. Biz, adına yılbaşı eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam’ın bir gereği olduğuna inanıyoruz.” dedi.

    Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddettiklerini belirten Ergin, “Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Salı akşamı 81 ilimizde ve yaklaşık 600 kadar noktada Mekke’nin Fethinin 1384.Yıl Dönümünü kutlayacağız. Diyarbakır’da 31 Aralık Salı akşamı saat 18.30’da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliklerle icra edilecektir.“ dedi.

    "FETİH DUYURUSU PANKARTLARI KASITLI OLARAK KALDIRILDI"

    Diyarbakır’da yapacakları fetih kutlaması için şehrin farklı noktalarına astıkları pankartların tamamının belirsiz kişilerce bilinçli olarak söküldüğünü ve ortalıktan kaldırıldığını ifade eden Ergin, “Bu insaf ve vicdan dışı hareketi kınadığımızı belirtiyoruz ve bu tarz hareketlerin bizleri asla engelleyemeyeceğini bilakis daha çok bu hayırlı çalışmalarda bulunmaya devam edeceğimizi de ayrıca belirtiyoruz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır.“ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar