Diyarbakır'da yemek yarışması başladı

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da yemek yarışması başladı

Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması başladı. Sümer Park'ta düzenlenen yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Alanda kurulan 6 çadır mutfakta her bir yarışmacı aşçıya 1 saat içinde sunumluk yemek çıkartıyor. Juri üyelerinden Samanyolu Yayın Grubu Aşçıbaşı Saim Umar, bölgenin kültürüne katkı sunmak adına bu tür programların çok önemli olduğunu söyledi. Buraya barış platformu adına geldiğini anlatan Umar, Günaydoğu yemek kültürünü desteklemek istediklerini belirtti. Umar, Güneydoğu'da böyle bir programın düzenlenmesi için talep ettiklerini ifade etti.

Juri üyelerden Naif Bağı, Diyarbakır'da böyle bir yarışma düzenlendiğini için çok mutlu olduklarını söyledi. Bağı, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu mutfağı çok zengin. Unutulmaya yüz tutmuş eski yemekleri gün ışığına çıkartmamız için buraya geldik. Kültürel mirasları olan yöresel yemekleri zenginliği bizi çok etkiledi. O yüzden bugün buradayız. Birbirinden çok güzel yemekler var. Özellikle bölgede kullanılan otlar çok ilgimizi çekti." CİHAN

Yorumlar