Diyarbakır’da üçüncü Kutlu Doğum mitingi

Diyarbakır’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında üçüncü miting düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da üçüncü Kutlu Doğum mitingi

Diyarbakır’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında üçüncü miting düzenledi. Müftülük ve BDP’nin ardından bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 'Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sas)' adıyla Kutlu Doğum Mevlidi düzenlendi. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’nda yapılan etkinliğe yağmura rağmen binlerce kişi katıldı.

Program, Abdulbari Çelik’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından, Peygamber Sevdalıları mevlit ekibi tarafından Mevlid-i Şerif okundu ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammmed (sas) için sık sık salavatlar getirildi. Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, isim vermeden BDP’nin dün yan alanda Kutlu Doğum etkinliği düzenlediğini hatırlatarak, “O'nun (sas) elinden, eteğinden tutan ne kadar Müslüman, ne kadar insan onun eteğine tutunmuşsa bundan dolayı seviniriz. Adı peygamber sevdalıları. Ama peygamber bizim ipoteğimizde değil. Herkes ona yönelebilir. Dün bu meydanda başka kardeşlerimiz de Hz. Peygamber’e (sas) ‘O’nun ümmetiyiz’ diye seslendiler. Bugün O'nun (sas) elinden eteğinden tutan insanlar ne kadar çoksa o kadar kurtulan çok olur.” diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde ve birçok yerde etkinlik yapıldığını ve Peygambere (sas) selam gönderildiğini belirten Göktaş, “O'nun (sas) elinden eteğinden tutan ne kadar Müslüman, ne kadar insan onun eteğine tutunmuşsa bundan dolayı seviniriz. Diyoruz ki Komünizm, Sosyalizm kaybetmiştir. Onun için bugün gelmişler peygamberin davasına sarılmışlar. Yalnız hepimiz dikkat edelim. Kendi basit arzularımızı doğru göstermek için Peygamberi (sas) model olarak kullanmayalım. Birileri peygamberi teslim almaya çalışıyor. Böyle bir peygamber, peygamber olmaktan çıkar.” ifadelerini kullandı. Komşu ülkelerde de davetlilerin katıldığı program, Molla Enver Kılıçarslan’ın yaptığı duayla sona erdi.


CİHAN

Yorumlar