Diyarbakır’da üç farklı bölgede yürüyüş yapıldı

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’ın üç farklı bölgesinde yürüyüş düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da üç farklı bölgede yürüyüş yapıldı

İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın yakalanışının 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’ın üç farklı bölgesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüş yapan kitlenin önünde PKK bayrakları ile Öcalan’ın son çekilen fotoğrafları taşındı. Kendisine ‘Amed Halk İnisiyatifi’ adını veren yüzü kapalı kişiler kimlik kontrolü yaptı. Şehrin büyük bölümünde kepenkler açılmadı.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye getirilişinin 15. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır’da başlatılan 3 günlük eylemler kapsamında bugün yürüyüş yapıldı. BDP’nin organize ettiği yürüyüşler Diyarbakır’ın üç ana girişinde start aldı. Silvan, Ergani ve Çınar ilçelerinden gelen BDP'liler, yürüyerek Diyarbakır’a giriş yaptı. Parti yöneticileri ve belediye başkan adayları tarafından karşılanan BDP'liler, PKK bayrakları ile Öcalan fotoğraflarıyla kitlenin toplanacağı Batıkent'e doğru yürüdü. Öcalan’ın özgürlüğü için halk kürsünün kurulduğu Batıkent Meydanı’nda bulunan kalabalık ise alana doğru yürüyen kişileri sloganlarla selamladı. Polis çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

KEPENKLER AÇILMADI

Diyarbakır’da esnafın önemli kısmı kepenk açmadı. Bağlar ve Sur ilçesi başta olmak fırın ve eczaneler dışında işyerleri açılmadı. Kepenk kapatma eylemi için örgüt medyası üzerinden herhangi bir çağrı yapılmamış olmasına rağmen kepenkler kapandı. Öcalan için eylemler Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı’nda devam ediyor. CİHAN

Yorumlar