Diyarbakır'da tarihi gün! Saatler kaldı

Çözüm sürecinin en kritik adımlarının atılacağı Diyarbakır'daki Nevruz'da halk sabahın erken saatlerinde alanı doldurdu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da tarihi gün! Saatler kaldı

Çözüm Süreci’nin kritik adımlarından birisi bugün Diyarbakır’da düzenlenecek Nevruz Kutlaması’nda atılacak. Sabahın erken saatleri olmasına karşın saha nerdeyse tam olarak doldu. Etkinlikler saat 9:30'da başlayacak, Öcalan'ın mektubu ise saat 12 benzeri okunacak.

ÖCALAN'IN MEKTUBU OKUNACAK

Abdullah Öcalan’ın 2 sayfalık ‘Nevruz mektubu’, kutlamalar esnasında Türkçe şekilde HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe şekilde da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan sebebi ile okunacak.

TARİHİ ÇAĞRI

Öcalan’ın mektubunda, PKK’ya direkt “Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleden vazgeç” çağrısının yer almadığı belirtiliyor. Ancak PKK’nın toplayacağı müthiş kongrenin, ‘silahlı mücadeleden vazgeçme’ kararı almasının şartları ve şartları konusunda değerlendirmelerin olduğu vurgulanıyor.

ATEŞKES VURGUSU

Mektupta bununla birlikte ‘tahkim edilmiş ateşkes’ şekilde nitelendirilen güvenlik güçleriyle PKK’lı gruplar arasındaki çatışmazlık halinin devam ettirilmesinin önemi, bölgedeki halk güvenliğini bozucu uygulamalara son verilmesi de yer alacak.

OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK!

Öte yandan milyonlarca insanın katılım göstermesi beklenen Nevruz kutlaması için Diyarbakır'da da müthiş bir canlılık yaşanıyor. Güvenlik güçleri Nevruz kutlamaları esnasında yaşanabilecek mühtemel her çeşitli provakatif atılım için şehirde kırmızı alarma geçmiş durumda.

97 ÜCRETSİZ OTOBÜS

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nca, nevruz etkinliğinin  yapılacağı bölgeye ulaşımın sorunsuz sağlanması amacıyla 25 yerden 97 otobüsle  yurttaşlar parasız taşınacak.

OTELLER DOLDU, EVLER AÇILDI

Nevruz kutlamaları için ülke içi ve dışından aşırı sayıda bireyin geldiği Diyarbakır'da otellerde de yer kalmadı. Nevruz Komitesi yer kalmaması sebebi ile gelenlerin konaklaması için bin 500 ev hazırladı.

700 AŞKIN BASIN MENSUBU

Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı matbuat mensupları, nevruz  kutlamalarına ait yayın yapmaya başlarken, bölgeye diri yayın araçları  yerleştirildi. Etkinliği izlemek için 700'ü aşkın matbuat mensubu akreditasyon  yaptı.

NEVRUZ ATEŞİNE 15 TON ODUN


Seyyar temel istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği Nevruz bölgesine kalabalık  sebebi ile 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için  bölgeye 15 ton odun getirildi.

ETKİLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Diyarbakır'da Sabah  saatlerinden itibaren sağanak olacağını bildirdi. Yağışın 24 saat içerisinde  metrekarede 20 ila 30 kilograma ulaşacağı hesap ediliyor.
 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar