Diyarbakır'da Soma protestosuna polis izin vermedi, 1 polis memuru yaralandı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Diyarbakır'da Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek için düzenlediği yürüyüşte olaylar çıktı, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümret'e bir taş isabet etti, 1 polis memuru da yaralandı....

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Soma protestosuna polis izin vermedi, 1 polis memuru yaralandı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Diyarbakır'da Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını protesto etmek için düzenlediği yürüyüşte olaylar çıktı, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümret'e bir taş isabet etti, 1 polis memuru da yaralandı.

Soma'daki yaşanan olayı protesto etmek için BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda toplanan yüzlerce kişi, Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi ancak güvenlik güçleri izin vermedi. Bunun üzerine, BDP'li yöneticiler polislerle defalarca görüştü ancak izin verilmedi. Daha sonra bir grup, polislere taşlı saldırıda bulundu. Göstericiler tarafından atılan taşların başına isabet ettiği 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Soma'nın acısıınn kendi acıları olduğunu söyledi. Kentin 2 gündür yasta olduğunu belirten Zümrüt, Türkiye'nin acısının kendilerinin acısı olduğunu kaydetti. Zümrüt, ”Amed bugün ayaklanacak diye sabahtandır bu kent abluka altındadır. Biz bu ablukayı da tanımıyoruz. Bu bir katliamdır. Sizler yalnız değilsiniz. Emekçilerin hakkına sahip çıkacağız. Çünkü biz yıllardır emek savunucuları olduk. Bugün bir kez gördük ki halkın demokratik yürüyüşüne tahammül edilmeyecek kadar bir kanunsuzluk vardır.“ dedi.

CİHAN

Yorumlar