Diyarbakır’da SBS’ye rekor başvuru

Diyarbakır’da dershaneler tarafından hafta sonu yapılacak olan seviye belirleme ve seviye tespit sınavına rekor başvuru yapıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da SBS’ye rekor başvuru

Diyarbakır’da dershaneler tarafından hafta sonu yapılacak olan seviye belirleme ve seviye tespit sınavına rekor başvuru yapıldığı bildirildi. 4 ve 5 Ocak’ta yapılacak sınav için şu ana kadar 40 bin öğrenci dershanelere kayıt yaptırdı.

FEM ve Anafen Dershaneleri Diyarbakır Genel Müdürü Ahmet Demir, yaptığı açıklamada, 4 - 5 Ocak tarihlerinde Diyarbakır’ın merkez ve ilçelerinde düzenledikleri ödüllü seviye belirleme ve seviye tespit sınavının yapılacağını söyledi. Sınava başvuruların devam ettiğini ve şuana kadar 40 bin kişinin başvurduğunu belirten Demir, başvurunun ‘rekor’ olduğunu kaydetti. Sınavın FEM ve Anafen tarafından yapıldığını ve herkese açık olduğunu belirten Demir, sınavda başarılı olan öğrencilerin dershanelerden indirimli olarak yararlanacaklarını dile getirdi. Demir, "Her yıl düzenlenen seviye belirleme sınavına bu yıl siyasetin gölgesinde ve dershanelerle ilgili bu kadar tartışmanın yaşandığı bir ortamda başvuruların başlamasından kısa bir süre sonra kontenjanlarının dolması manidar. Dershanelerin ancak halkın gelmeyerek kapatılabilir." dedi.

Bu süreçte ülkenin eğitimi ve öğretimi tamamıyla destek vermek dışında hiçbir amaç gütmediklerini belirten Demir, bundan sonrada farklı amaçlarının olmayacağını dile getirdi. Demir, "Eğitim ve öğretimin her türlü siyasi değerlendirmenin dışında olduğunu geçen yıldan iki kat fazla başvuru yapılarak 40 bin kişinin üzerinde öğrenci dersaneye kayıt için yapılan indirim sınavına başvurması göstermiştir. Bunun için de eğitim ve öğretimin partiler üstü milli bir politika olarak görülmesi temel isteğimizdir. Çünkü bu sınavlara öğrencilerin giriş amacı bir yıl sonraki dershaneye kayıt olmak ve indirim kazanmaktır .Velilerimiz ve öğrencilerle görüşmelerde dershanelerin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğu görüşleri yansıdı. Kayıtlarda da aynı ilginin olmasını bekliyoruz. Çünkü bizim bir endişemiz ve tedirginliğimiz yok. Tek isteğimiz öğrencilerimizin başarılı olup vatana millete faydalı olmasıdır." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar