Diyarbakır’da Roboski anıtı dikildi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden 34 köylü içi Diyarbakır’da anıt dikildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da Roboski anıtı dikildi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden 34 köylü içi Diyarbakır’da anıt dikildi. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi, 34 köylü için yeni yaptırdığı Batı Parkı içinde 'Roboski Anıtı' inşa etti. Anıtın ortasına ellerini havaya kaldırmış ağlayan bir anne figürü yer alırken çevresinde bombardımanda hayatını kaybeden 34 Uluderelinin isimleri yazıldı. Ölenlerin adlarının üzerine ise savaş uçaklarının saldırıda kullandığı bombalar temsili olarak yer alıyor.

    Vatandaşlardan Nazım Polat, hükümetin Roboski katliamının faillerini bulmamasının kendilerini endişelendirdiğini belirterek, “Bu olay kim tarafından yapıldığını fazla araştırmaya gerek yok. Katliamı yapan bellidir. Hükümetin katliamı aydınlatması lazım. Bugün Türkiye'de şeffaf ortamdan bahsediliyor. Hala bu dönemde Roboski katliamının failleri bulunulmaması düşündürücüdür. Türkiye seçimlere hazırlanıyor. Bu anlamda halkın beklentisi var. Bu katliamı yapanların bulunması lazım. Neticede bu katliamlar gözü kapalı geçen olaylar değildir. İktidarın bazı olayların üzerinde durulması gerekir.” dedi.

    Diyarbakırlı vatandaşlardan Aydın Turan da Roboski katliamının çok ciddi bir olay olduğunu belirterek” Bölgedeki olumlu havanın sürmesi için Roboski katliamının failleri bulunması lazım. Katliamın failleri bellidir. Gizli saklı bir şey yoktur. Devlet bu olayın üzerine gidilmesi lazım.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar