Diyarbakır’da Peşmerge’ye destek yürüyüşü

Diyarbakır, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin güvenlik güçleri olan Peşmergelere destek amaçlı yürüyüş yapıldı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağını taşıyan gruba Kürt yazarlar ve siyasi partiler de destek verdi....

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da Peşmerge’ye destek yürüyüşü

Diyarbakır, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin güvenlik güçleri olan Peşmergelere destek amaçlı yürüyüş yapıldı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağını taşıyan gruba Kürt yazarlar ve siyasi partiler de destek verdi.

Kürt Demokratlar Platformu gençlik biriminin organize ettiği yürüyüş Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde yapıldı. Yürüyüşten önce basın açıklaması yapan grup, Peşmerge yalnız değildir yazılı pankartlar açtı. Basın açıklamasında IŞİD terör örgütünün Irak’ın Musul kenti dahil olmak üzere birçok merkeze bir dizi saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Terör örgütünün Irak’ın batısını büyük oranda ele geçirdiği belirtilen açıklamada, “ Musul halkının büyük çoğunluğunun Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine iltica etmesiyle başlayan trajediye ek olarak, terör örgütü Kerkük’e ve yer yer Kürt yerleşim yerlerine de saldırı gafletinde bulunmuşlardır.” denildi. Basın açıklamasının ardından platform üyesi gençler, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrakları yürüyüş düzenledi. Grup Sanat Sokağı’ndan dernek binasına kadar ‘Peşmergeye destek’ sloganları attı. Açıklamaya Kürt yazar ve siyasetçilerden İbrahim Güçlü, Tahsin Sever, Sevgi Çelik Moray’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi destek verdi.

CİHAN

Yorumlar