Diyarbakır'da Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından organize edilen "Ortadoğu İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarı" Diyarbakır'da açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş tarafından organize edilen "Ortadoğu İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarı" Diyarbakır'da açıldı. Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı,sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Programda konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bölgelerin, şehirlerin ve beldelerin kalkınmışlık göstergeleri arasında fuarların önemli katkısı olduğunu söyledi. Gelişen ve büyüyen bir şehirde yaşadıklarını anlatan Kıraç, ülkelerin yerine kentlerin rekabetinin öne çıkmaya başladığını kaydetti. Kıraç,"Ülkelerin gelişmişliği kentlerinin rekabetçiliğini beklemektedir. Son yıllarda Diyarbakır'da sanayi sektörü önemli bir gelişme gösterdi. 2008 ve 2011 yılları arasında Diyarbakır ekonomisi yüzde 31'lik oranda bir büyüme gösterdi. Bu büyüme oranı ülke genelinin üstündedir." diye konuştu.

İnşaat sektörünün Diyarbakır'da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kıraç," Bölgede ve Ortadoğu'da inşaat sektöründeki gelişmeler dikkate alındığında inşaat malzemeleri, yapı elemanları ve kimyasal üretiminde Diyarbakır için bir fırsattır. Çözüm sürecinin etkisiyle yatırıma yönelik ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. En çok yatırım talebi gelen alanlardan birisi de inşaat sektörüdür. Kent fuar ve turizmde büyük bir mesafe kadar geldi. Diyarbakır'da yılda 11 fuar düzenleniyor." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Diyarbakır'ın çok önemli bir kent olduğunu belirterek" Şehrin tüm Ortadoğu'ya açılan kapıların bir merkezidir. Bu fuarcılık her geçen gün güçleniyor. Ortadoğu'dan misafirlerimiz buradalar. İhtiyaç sahipleri burada buluşuyorlar. Hem yeni teknolojiye hem de gelişmeleri izliyorlar. Son derece önemlidir. Belediye olarak fuarın büyümesinde ve gelişmesinde katkılarımızı esirgemeyeceğiz." dedi.

Bölgenin bir yapılanma süreci içerisinde olduğunu anlatan Kışanak,"Kentsel hizmetlerimiz şimdiye kadar ne yazık ki yeteri derecede imkan ve olanak bulamadığı için bütün il ve ilçelerimiz adeta bir şantiye gibiydi, bütün hizmetler yenileniyor. İmar ve kentleşme ile ilgili hizmetler oldukça büyük bir çalışma alanına işaret ediyor." şeklinde konuştu.

Kentsel hizmetlerin son derece önemli olduğunu ifade eden Kışanak, bir belediyecilik fuarının hizmete yönelik düzenlenmesi anlamlı olduğunu söyledi. Kışanak,"Çünkü yerel yönetimler belediyeler kentin tarihini ve kimliğini yeni katkılarla geleceğe taşıyorlar. Bu yeni katkıları son derece önemli. Geçmişle bağını koparmadan geçmişin izlerini geleceğe taşıması son derce önemli. Bizlerde bu fuarda istifade edeceğiz. Biz bu hizmetleri kentte nasıl taşıyacağız,bunlardan faydalanacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar