Diyarbakır’da olaylı gösteri: 5’i polis 8 yaralı

Diyarbakır’da Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Yüksekova’daki olayları protesto etme amacıyla düzenlediği yürüyüşte olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da olaylı gösteri: 5’i polis 8 yaralı

Diyarbakır’da Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Yüksekova’daki olayları protesto etme amacıyla düzenlediği yürüyüşte olaylar çıktı. Grubun içindeki bazı kişilerin attığı ve içinde çelik çivilerin olduğu ses bombalarından 5 polis memuru, 2 vatandaş ile bir gazeteci yaralandı. Polis göstericileri gaz ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı.

BDP Genel Merkezi'nin çağrısı üzerine birçok yerde Yüksekova’daki çatışmada hayatını kaybeden iki kişi için yürüyüş düzenlendi. Diyarbakır’da ise Bağlar ilçesindeki BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık grup yürüyüş düzenlemek için polisle defalarca görüşmeler yaptı. Aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de olduğu kalabalık gruba daha sonra yürüyüş izni verildi.

Bayındırlık Caddesi'ne inen yaklaşık bin kişilik grup, terör örgütü lehine sloganlar atarak Koşuyolu Parkı’na doğru yürümeye başladı. Polis grubun önünü keserek, kalabalığın içinde provokatörlerin olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini belirtti. İkinci kez yapılan görüşmelerin ardından grup tekrar yürümeye başladı. Bu sırada kalabalığın içinde basın mensuplarının olduğu bölgeye ses bombası ile taşlı saldırı yapıldı. İçinde çelik çivilerin olduğu bombalardan 5 polis memuru yaralandı. Polis anons ederek yürüyüşün bittiğini ve bundan sonra izin verilemeyeceğini dile getirdi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın konuşma yapıp bölgeden ayrılmasından sonra grup dağılmayınca polis müdahale etti. Tazyikli suyun etkisiyle kaçan bazı kadınlar yere düştü. Olaylarda NTV Diyarbakır Kameramanı İbrahim Bayram ile 2 polis memuru daha yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

GAZ BOMBASININ DÜŞTÜĞÜ EVDE ÇOCUĞUNUN OLDUĞUNU ZANNEDEN ANNE KRİZ GEÇİRDİ

Göstericilerin kaçtığı gecekondu bölgesinde de müdahale devam etti. Buraya atılan gaz fişeği bir evin içine girdi. Evin içini bir anda duman sarınca buraya sığındığı belirtilen bazı göstericiler çıkıp kaçtı. Ev sahibi Fatma Yakut isimli bir kadın çocuğunun 2 yaşındaki oğlu Yaser’in içerde kaldığını belirterek feryat etti.

Diyarbakır Güvenlik Şube Müdürü Murat Gök ile bazı polis memurları içeri girerek çocuğu kurtarmaya çalıştı. Basın mensupları da evin camlarını kırarak içerdeki çocukların gazdan boğulmaması için gayret gösterdi. Seferber olan polis ve çevredekiler çocukları bulmaya çalıştı. Gaz maskeli polis memurları evi arayarak çocukların içeride olmadığını öğrendi. Bunun üzerine anne Fatma Yakut sakinleşti. Evin içinde kaldığı zannedilen Yaser Yakut’un sokak başında gazdan etkilendiği için bir vatandaşın kucağında olduğu anlaşıldı. CİHAN

Yorumlar