Diyarbakır'da Nevruz Kutlamasında Gazetecilere Çirkin Saldırı

Yüzleri kapalı bir grup, Nevruz kutlamalarını takip etmek üzere alana giden gazetecilerin fotoğraf makinesi ve kameralarına el koydu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Nevruz Kutlamasında Gazetecilere Çirkin Saldırı

Diyarbakır'da 'Barış ve kardeşlik' mesajlarının verilmesi beklendiği için tarihsel Nevruz şekilde bilinen Nevruz kutlamalarını takip etmek üzere bölgeye giden gazetecilerin fotoğraf makinesi ve kameralarına yüzleri kapalı bir küme sebebi ile el konuldu.

SALDIRIYA UĞRADILAR

Verilecek mesajlar için bütün Türkiye ve dünya kamuoyunun merakla beklediği Nevruz kutlamasına katılmak üzere Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanlığı'nda oluşturulan uyum komitesi sebebi ile düzenlenen akrediteyi sektör gazeteciler, bölgeye girdiklerinde yüzleri kapalı bir grubun saldırısına uğradı.

MALZEMELERE EL KOYDULAR

Akrediteleri olmalarına karşın bölgeye alınmak istenmeyen gazetecilerin kullandığı techizata el koyan yüzleri kapalı grup, 'El konulan kamera ve fotoğraf makinelerini DTK'dan alabilirsiniz' diyerek cazibe yapmalarına izin vermeyip malzemelerini aldı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Ayrıca Nevruz endüstrisi çevresinde dolanan yüzleri kapalı gruplar sebebi ile süre vakit vatandaşlara yönelik darp girişimleri de yaşandığı gözlendi.

Nevruz kutlamalarının yapıldığı sektör çevresinde görevlendirilen uyum komitesi üyelerinin yüzleri kapalı gruba müdahale etmemesi vatandaşlardan reaksiyon aldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar