Diyarbakır'da matematik olimpiyatı heyecanı

Diyarbakır Özel Nil Koleji tarafından her yıl düzenlenen Matematik-Türkçe Olimpiyatı'nın (DİMATO) beşincisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da matematik olimpiyatı heyecanı

Diyarbakır Özel Nil Koleji tarafından her yıl düzenlenen Matematik-Türkçe Olimpiyatı'nın (DİMATO) beşincisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Okul binasında düzenlenen olimpiyata Diyarbakır merkez ve ilçelerden 850 öğrenci katıldı. Sınava girecek öğrenciler sabah saatlerinde itibaren aileleri ile birlikte okula akın etti. Oldukça heyecanlı olan öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, aileleri de bahçede heyecanla bekledi.

Özel Nil Koleji Diclekent Ortaokulu Müdürü Süleyman Namazcı, olimpiyatı düzenlemedeki temel amaçlarının matematiği anlamsız ezberler yığını olmaktan çıkartmak olduğunu söyledi. Bazı öğrencilerin matematik dersine ön yargılı baktığını anlatan Namazcı, "Bu olimpiyatlarla matematiğin de çok zevkli olduğunu ve zor bir ders olmadığını göstermeye çalıştık. Bir bakıma öğrencilerimize matematik sevgisi aşıladık. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum, eğitime ciddi bir katkısı olmuştur.” dedi. CİHAN

Yorumlar