Diyarbakır'da karne hediyesi: Kürtçe ve Türkçe trafik kuralları kitapçığı

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi, karne alan öğrencilere Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilde hazırladığı trafik kuralları kitapçığını dağıttı. Hantepe Şehitleri İlkokulu’nda kitapçıkları dağıtan belediyenin eş başkanları,...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da karne hediyesi: Kürtçe ve Türkçe trafik kuralları kitapçığı

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi, karne alan öğrencilere Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilde hazırladığı trafik kuralları kitapçığını dağıttı. Hantepe Şehitleri İlkokulu’nda kitapçıkları dağıtan belediyenin eş başkanları, amaçlarının çocuklarının trafik kurallarına karşı bilinçlenmelerinin yanı sıra anadillerini öğrenmeleri olduğunu dile getirdi.

    Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, karne alan öğrencilere iki dilde hazırladı trafik kuralları kitapçığını dağıttı. Belediyenin Eğitim-Sen ve Kürdi-Der işbirliğiyle hazırladığı kitapçıklarda, temel trafik kuralları resimlerle 2 dilde anlatılıyor. Kayapınar ilçesindeki Hantepe Şehitleri İlkokulu’na gelen belediyenin eş başkanları Mehmet Ali Aydın ile Fatma Arşimet karne alan öğrenci ve velilere kitapçıkları dağıttı.

    Daha sonra okula geçen başkanları okul yönetimi ve öğretmenler kapıda karşıladı. Başkanlar sınıfta öğrencilere karne verdi yanında ise bir ders çalışma kitabı bin de 2 dilli trafik kuralları kitapçığını hediye etti. Bir öğrenci belediye eş başkanı Aydın’a Medya Parkı’nda çocuklar için oyun parkı istediklerini söyledi. Aydın da park konusunda söz verdi.

    Kitapçıkları dağıttıktan sonra açıklamalarda bulunan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ali Aydın, kitapçığın üzerinde ‘hayatınız sorumluluğumuzdur’ mesajı yazdıklarını ve bu çok önemsediklerini dile getirdi. Aydın, "Çocukların trafik eğitimine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu kitapçığı hazırladık. Bugün 20 bin kitapçığı Diyarbakır’da Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin desteğiyle dağıttık." dedi. Eşbaşkanı Fatma Arşimet ise yaşamı önemsedikleri belirterek trafik kazalarında her yıl bir savaştan daha fazla canın yitirildiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar