Diyarbakır’da kaldırım işgaliyle mücadele başlatıldı

Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri kaldırım işgaliyle mücadele başlattı. Sümerpark’ta ortak basın açıklaması düzenleyen belediye eş başkanları gündemlerinde kaldırım işgali, kaçak yapılaşma, temizlik ve ulaşım...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da kaldırım işgaliyle mücadele başlatıldı

Diyarbakır Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri kaldırım işgaliyle mücadele başlattı. Sümerpark’ta ortak basın açıklaması düzenleyen belediye eş başkanları gündemlerinde kaldırım işgali, kaçak yapılaşma, temizlik ve ulaşım konularında acil çalışma yapılması konusunda kararlar aldı.

Diyarbakır’da seçimlerden sonra şehrin sorunlarıyla ilgili ilk toplantıyı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile merkez dört ilçenin eş başkanları daha sonra basın açıklaması düzenledi. Kışanak, acil olarak çözülecek sorunlar konusunda belediyelerin eşgüdümlü olarak çalışacağını belirterek, “Bu kentte büyükşehir belediyesi olarak bütün ilçe belediyeleriyle çalışma yürüteceğiz. Bu yönetim anlayışımızın bir gereğidir” dedi. Yerel yönetimlerde belediyelerin aynasının temizlik olacağını belirten Kışanak, bütün projelerin temizlik öncelikli olarak yapacaklarını kaydetti. Kışanak, “Bu şehirde temizlik sorunu kalmayacak. Bütün parklar, caddeler ve sokaklar evimizin içi gibi temiz olacak. Günde 750 ton çöp kaldırıyoruz, bunun katı atık çalışması oda ayrı yürütülüyor. Bizler belki görevliyiz sorumluyuz ama bu şehirde bir milyon 600 bin kişi yaşıyor. Şehri kirletenler varsa yurttaşlarımız hakkını kullansın.” diye konuştu.

Diyarbakır’ın turizm potansiyelinin arttığına dikkat çeken Kışanak, bunun için herkes büyük iş düştüğünü kaydetti. Kışanak, “Bizler ev sahibi olarak temizlikten sorumluyuz. Şehrimize gelenler, turistler ayrıldığında çok temiz bir şehir gördüklerini anlatmalı. Bu kente gelenler mutlu olarak ayrılmalı. Gelen her kişi aynı zaman da bir gönüllü elçi olacak” dedi.

“İLÇE OTOGARINDAKİ EYLEM DOĞRU VE HAKLI DEĞİL”

Kışanak, Diyarbakır İlçe Otogarı’nda şoförler başlattığı eyleme de değinerek, “İlçe belediyeleri de bize bağlandıktan sonra onların araçlarını bakım ve onarımdan geçirdik ve toplu taşımada kullanıyoruz. Belediye olarak daha kaliteli ve ucuz bir hizmet başlattık. Bundan dolayı bir rahatsızlık var. Oradakiler yolcu kaybımız oldu diyorlar. Biz bütün halkın sorunlarıyla ilgilenmek durumundayız. Hiçbir sosyal grubu dışlamıyoruz. Minibüsçülerle ilgili konuşmaya, tartışmaya birlikte çözüm bulmaya hazırız. Otogardaki fiili durumu doğru ve haklı bulmuyoruz. Bu diyalog kanallarını zorlayan bir durumdur. Bundan dolayı da sitemlerimizi dile getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

ANLI: KADINLAR KALDIRIMLARDAN İNMEK ZORUNDA KALMAYACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise yaptıkları açıklamanın bir irade beyanı olduğunu belirterek, “100 günlük acil bir eylem planı hazırlıyoruz. Kısa sürede, Eylül ayına kadar sonuç almaya çalışacağız. Bu kentin hukukuna uygun herkes saygı göstermeli. Seçimler öncesinde halkın temel şikayetlerinden biri de kaldırım işgaliyle ilgiliydi. Bu bizim görevimizdir gereğini yapacağız. İster turizm açısından ister başka bir durum için kabul edilecek şey değil. Kaldırımları işgal edenler bizi beklemeden kendiliğinden gereğini yapacaklarına inanıyorum. Bu şehirde artık kadınlar kaldırımlardan yola inmek zorunda kalmamalı. Ayrıca kaçak yapılaşmayla ilgili de ciddi mücadelemiz olacak.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar