Diyarbakır'da Helikopter'e Taciz Ateşi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine Yakacı köyünden kalkan askeri helikopterin, kalkıştan kısa süre sonra taciz ateşine maruz kaldığı iddia edildi. Görgü tanıkları, helikopterin havalanmasının ardından 5 -6 kez silah sesinin geldiğini ve helikopterin...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Helikopter'e Taciz Ateşi

Diyarbakır'ın Lice ilçesine Yakacı köyünden kalkan askeri helikopterin, kalkıştan kısa süre sonra taciz ateşine maruz kaldığı iddia edildi. Görgü tanıkları, helikopterin havalanmasının ardından 5 -6 kez silah sesinin geldiğini ve helikopterin Tepe Jandarma Bölgesi'ne doğru yöneldiğini belirtti.

2 uzman çavuşun kaçırıldığı ve yol kesme eylemi nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Lice bölgesinde askeri helikoptere PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldığı öne sürüldü. İddialara göre, Yakacık (Hezan) köyünden Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği sınav kağıtlarını alarak ilçe merkezine doğru havalanan helikoptere PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Kurşunların isabet ettiği helikopterde ölen ya da yaralanan olmadı. Meydana gelen hasar nedeniyle helikopterin Lice'ye 15 kilometre mesafede bulunan ve helikopterin kalkış noktası ile Lice merkezi arasında bulunan Tepe Jandarma Karakolu'na indi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Konuyla ilgili resmi makamlar henüz bir açıklama yapmadı.

Yorumlar