Diyarbakır'da hastalanarak vefat eden asker baba ocağı Ereğli'ye getirildi

Diyarbakır'da vatani görevini yaparken rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Topçu Piyade Er Tuncay Yıldızhan'ın cenazesi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ramazanlı köyündeki baba ocağına getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da hastalanarak vefat eden asker baba ocağı Ereğli'ye getirildi

Diyarbakır'da vatani görevini yaparken rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Topçu Piyade Er Tuncay Yıldızhan'ın cenazesi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ramazanlı köyündeki baba ocağına getirildi.

Edinilen bilgiye göre, kilo sorunu olduğu için askerliği bir sene ertelenen, daha sonra vatani görevi için 19 Aralık 2013 tarihinde acemi birliği olan Antalya'ya giden ve 26 gün eğitim alan 22 yaşındaki Tuncay Yıldızhan, usta birliği olan Diyarbakır Deve geçidi Topçu Piyade Tugayı'na teslim oldu. 2 aylık asker olan Tuncay Yıldızhan, 2 hafta önce rahatsızlandı. Tuncay Yıldızhan, Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da yaşadıklarını anlatan baba Hakkı Yıldızhan, "Oraya gittiğimde çocuğumu yoğun bakımda gördüm. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmış şekilde. İlk iki gün iyiydi. Ondan sonra tamamen fenalaşmaya başladı. Günlük 11.30-12.00 arası bilgi veriyorlardı. Bu bilgilerde bir adım ileri değil sürekli bir adım geri gittik. Doktoru bana 'Kim görecekse görsün. Hastayı bu akşam kaybedebiliriz' dedi. Annesinin görmesini istedim. Annesine uçak ayarlandı. Annesi geldi ve annesine gösterdik. Sabahleyin 6 gibi kalktık yeniden hastaneye geldik. Ne yazık ki saat 9 gibi hastamızı kaybettik" dedi.

KİLOSU DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN ASKERLİĞİ BİR SENE ERTELENMİŞ

Baba Hakkı Yıldızhan, "Ereğli Askerlik şubesi 46 kilo geldiği için askerliğe elverişli olmadığını söylediler ve ikinci seneye ertelediler. İkinci sene ben Kocaeli'ye taşındım. Kocaeli'de şubede muayene oldu. Bizi askeri hastaneye gönderdi. Askeri hastaneye bilakis ben getirdim. Orada muayeneden geçti. Oradaki subaylar şöyle bir baktı. Herhangi bir fizikte bir şey var mı diye bir şey yapılmadı. Ben bütün önceki geçmişteki hastalıklarını anlattım. Benim oğlumda sevinç ve üzüntüde bir kasılma oluyordu. Daha önceden midesinden hastalık geçirdiğini ama temizlendiğini söyledim. Bunları söylememize rağmen 'askerliğe elverişlidir' diye yazı geldi. Kocaeli'nde 52 kilo geldiği için askere elverişlidir dediler. 'Fiziken zayıf. Bunun eline silah verilmez. Geri hizmette askerliğini tamamlar' diye söylediler" dedi.

"VEREM DEDİLER, AĞIR BRONŞİT ÇIKTI"

Oğlunun durumu hakkında kendisine tam anlamıyla bilgi verilmediğini söyleyen Hakkı Yıldızhan, "Verem'den şüphelenmişler. Balgam alıyorlardı. Birinci testleri negatif çıktı. 3 sefer yapılan testlerin sonucu negatif çıktı. Bu haberi alınca çok sevinmiştim. Ondan sonra doktor beni tekrar çağırdı. Bu sefer de ciğerlerde ağır bronşit olduğunu ve çok fazla enfeksiyon kaptığını söyledi. Ağzından balgam alamadıkları için hortum salıyorlardı. Alınan numuneleri tahlile gönderiyorlardı. Bize de fazla bilgi vermiyorlardı. Bende bir baba olarak günde bir kez görebiliyordum" diye konuştu. Yıldızhan için sabah saat 11.00'de askeri tören düzenleneceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar