Diyarbakır'da Dondurucu Soğuk

Diyarbakır'da kar yağışı yerine dondurucu soğuk havaya bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da Dondurucu Soğuk

Kentte sıcaklık gündüz eksi 8, geceleri ise eksi 13 dereceye kadar düştü.

Güneydoğu'da uzun yılların ardından geçen hafta etkili olan kar yağışı yerine dondurucu soğuk havaya bıraktı. Karın ardından gelen soğuk hava kentte yaşamı olumsuz etkilerken, sık sık elektrik kesintileri yaşandı. Gündüz eksi 8 derece olan ısı geceleri ise eksi 13 dereceye kadar düştü. Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kaloriferlerin yanmaması nedeniyle esnaf ve yolcular mağdur oldu. Esnaflar elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken, sorunlarının çözümlenmesini istedi. 
Bir çok evin su boruları donarken, çatılardan buzların sarktığı görüldü. Belediye ekipleri yolları tuzlama çalışmaları yürüttü.

Diyarbakır Meteoroloji Müdürlüğü, en son 2006 yılında böyle soğuk havanın yaşadığını belirterek, o yıllarda gündüz ısının eksi 16, geceleri de eksi 21 dereceye kadar düştüğünü belirtti. Yetkililer, soğuk hava dalgasının Çarşamba gününe kadar süreceğini belirtti.

Diyarbakır'da geçen hafta etkili olan kar yağışı ise özellikle Dicle Nehri ile Ongözlü Köprü de karın güzelliklerini ortaya çıkardı.

Yorumlar