Diyarbakır'da bir ilçeyi besleyecek büyüklükte kaçak trafo ele geçirildi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri, bir ilçeyi besleyecek büyüklükte bir kaçak trafo ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da bir ilçeyi besleyecek büyüklükte kaçak trafo ele geçirildi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekipleri, bir ilçeyi besleyecek büyüklükte bir kaçak trafo ele geçirdi. Yaklaşık 10 bin nüfuslu bir yerleşim biriminin ihtiyacını giderecek güçte olan trafonun, 100 dönüm büyüklüğündeki bir serayı ısıtmada kullanıldığı anlaşıldı.

DEDAŞ, bölgede kaçak elektrik oranını düşürmek için çalışma başlattı. Kaçak elektrik trafosu kullanıldığı bilgisinin alınması üzerine Diyarbakır'ın Sur ilçesi Sarılar köyüne güvenlik güçleriyle birlikte sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Jandarma özel harekat, çevik kuvvet ekipleri ve çok sayıda zırhlı araçla köye gidildi. DEDAŞ ekiplerine köylüler tarafından taşlı ve sopalı saldırıda bulunuldu. Bunun üzerine güvenlik güçleri müdahale etti. Köylüler bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra kaçak trafo, görevliler tarafından söküldü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, trafonun bir ilçeyi besleyebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Kaçak elektrik kullanımına karşı yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Karagüzel, ekiplerin rutin kaçak taraması yaptıkları sırada köyde 2 adet kaçak trafo kullanımını tespit ettiğini belirtti. 3 bin 150 kilovat gücündeki trafonun sera için kullanıldığını kaydeden Karagüzel, diğer trafonun da 400 kilovat gücünde olduğunu vurguladı. Trafoların kaldırılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduklarını anlatan Karagüzel, "Bugün ciddi bir direnişle karşı karşıya kaldık. Trafoların birini aldık, diğeri ise kayıp. Bu iki kaçak trafo yaklaşık 3,5 megavat güç tüketimine sahip. Bu oran 10 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde. Bu trafo tamamen kurumumuzun dışında kurulmuştur. Vatandaşlar kendi imkanıyla usulsüz bir şekilde tesis etmiş. Kayıt altında olmadığı için tüketimleri de kayıt altına alınmamış." dedi. CİHAN

Yorumlar