Diyarbakır'da 360 kursiyer sertifika aldı

Diyarbakır'da Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında eğitim gören 360 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da 360 kursiyer sertifika aldı

Diyarbakır'da Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında eğitim gören 360 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda konuşan İl Emniyet Müdürü Halis Böğürücü, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Kursiyerleri tebrik eden Böğürücü, İl Emniyet olarak Diyarbakır'ın huzuru değil aynı zamanda çocukların geleceğine de yatırım yaptıklarını söyledi. Böğürücü, "Çocukların mutlu geleceği için 'Umut Yıldızı'projesi ilimizde korunmaya muhtaç olan, sokakta çalışan ve risk altında olan gençlerin mesleki eğitim kazandırıyor. Kurs, eğitim ve çeşitli etkinliklerle hayata bağlılıklarını artırma amacıyla geliştirilmiş bir projedir. Meslek eğitiminin yanında çocukların iletişim,oyun ve sosyal gelişimlerini sağlaması temel hedef olarak benimsenmiştir. Aşçılık, muhasebe yardımcısı, doğal gaz tesisatçılığı gibi birçok dallarda kursiyer eğitim görüyor." dedi.

Programın sonunda kursiyerler sertifikalarını aldı. CİHAN

Yorumlar