Diyarbakır’da 30 bin kişi O’nu (sas) okumak için kayıt yaptırdı

Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır’da 30 bin kişi O’nu (sas) okumak için kayıt yaptırdı

Peygamber Efendimiz’i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası devam ediyor. Diyarbakır’da 63 bin kişinin katılması beklenen sınavda şu ana kadar 30 bin kişi kayıt yaptırarak Peygamber Efendimiz'le (sas) ilgili eserleri okumaya başladı. Efendimiz’in (sas) hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kampanya sonunda yapılacak sınavda, dereceye girenler ödüllendirilecek.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) daha iyi tanınmasını sağlamak için Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası, Diyarbakır’da iki hafta önce tanıtılmıştı. Dünya ve Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da 7’den 70’e herkesi Efendimiz (sas) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışma, Peygamber Efendimiz’in (sas) doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınmasını sağlıyor. Sınava girmek için kampanyanın internet sitesi herkesonuokuyor.com'da ücretsiz kayıt yapılabiliyor. Kayıt olduktan sonra kampanyada ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitaplar okunmaya başlanıyor. Vatandaşlar, ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisini istediği kitapçıdan alıp okuyabiliyor. 24 Mart’a kadar bu kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak. Sınavların kategori birincileri çeşitli ödüller alacak. En büyük ödül ise dereceye giren bin 400 kişinin umreye gönderilmesi.

‘Herkes O’nu Okuyor’ kampanyası Diyarbakır merkez ve ilçelerde de büyük ilgi görüyor. Bu yerlerden biri de Bağlar ilçesi. İlçedeki eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler, okul çıkışlarında yarım saatliğine bir araya gelerek Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed’ isimli kitabını okuyor.

Bağlarlı gençlerden Serhat Belenay, kampanyaya dahil olduğundan beri Hz. Muhammed'in (sas) hayatını daha iyi anladığını belirterek, “8. sınıf öğrencisiyim. Herkes O'nu (sas) okusun, herkes O'nu (sas) tanısın ve herkes O'nu (sas) sevsin. Ben kitabı okuduğumda çok mutlu oldum. Çünkü Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını öğrendim. O'nun (sas) davranışlarını örnek aldım. Allah razı olsun.” diye konuştu.

Gençlerden İbrahim Demir ise insanların, ancak tanıdığı kadar sevebildiğini belirterek, “Sevdiğimizi söylüyoruz ama tanırsak daha fazla severiz. Kulaktan dolma bilgilerle değil de bizzat okuyarak Peygamberimizi (sas) daha iyi tanıdım. Onun davranışlarını örnek aldım. Kitabı okurken Peygamber Efendimiz (sas) bir karıncaya bile basmazdı, ben de geçen yolda yürürken bir karıncayı gördüm Peygamber Efendimiz (sas) aklıma geldi. Herkes okusun Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar