Diyarbakır'da 170 öğrenciye tablet dağıtıldı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Fatih Projesi' kapsamında tablet dağıtımına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da 170 öğrenciye tablet dağıtıldı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Fatih Projesi' kapsamında tablet dağıtımına başladı. Yaklaşık 450 bin öğrencinin bulunduğu Diyarbakır'da 170 öğrenciye tablet verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat 2013’te dağıtılacağını duyurduğu 49 bin yeni tabletin dağıtımlarına başlandı. Proje kapsamında Diyarbakır'da 170 öğrenci ve 44 öğretmene tablet verildi. Selahattin Eyyübi Lisesi'nde yapılan dağıtım törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilere tabletlerini veren Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Hükümetin eğitimde her türlü imkanı çocuklara sunduğunu anlatan Demir, projenin diğer projelerden nazaran daha iyi olduğunu kaydetti. Demir, "Öğrencilerimiz şunu iyi bilmelidirler ki geçmişe oranla daha çok iyi imkanlara sahipler. Bu proje yöremize ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu proje eğitime büyük bir vizyon kazandıracak." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Enis Karslıoğlu, dağıtılan tabletler sayesinde derslerde daha da aktif olacağını söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Karslıoğlu, "Çok sevindim. Bu tabletler dersleri daha iyi dinleme imkanı sağladı bize. Bu tabletleri çok iyi kullanacağız. Artık kitap yerine teknolojik bir alet kullanacağız. Çok mutluyum. Çok duygulandım. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar