Diyarbakır Valisi, tansiyonu düşürmek için il başkanlarıyla toplantı yaptı

Diyarbakır Valiliği, yerel seçimlerin barış ve huzur içerisinde gerçekleşmesi için siyasi parti ve kolluk kuvvetleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Valisi, tansiyonu düşürmek için il başkanlarıyla toplantı yaptı

Diyarbakır Valiliği, yerel seçimlerin barış ve huzur içerisinde gerçekleşmesi için siyasi parti ve kolluk kuvvetleri temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, seçimlerin huzurlu bir şeklide geçmesi gerektiğini söyledi. Yerel seçimlerin çözüm sürecini daha da pekiştireceğini belirten Kıraç, "Çözüm süreciyle bölgede ölüm yaşanmıyor. Seçim sürecinin de bunu pekiştirmesini istiyoruz. İnsan hayatından önemli başka bir şey yoktur. Seçimler demokrasilerin şölenidir." dedi.

Diyarbakır Valiliği, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi 'Seçim Güvenliği' toplantısı düzenledi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından siyasi parti temsilcileriyle soruları cevaplayan Vali Kıraç, toplantıda seçimin güvenli ortamda geçmesi için bir takım güvenlik yetkililerinin yer aldığını söyledi. Siyasi partilerin seçim sürecinde cadde ve alanlara astıkları bayrakların doğaya uyumlu olması konusunda karar alındığını kaydeden Vali Kıraç, "Siyasi parti ve adaylar seçim bürolarına, il ve ilçe parti başkanlık bürolarına sağ ve sol cephede 25 metreyi geçmek üzere, yani 50 metrelik bir mesafede açık veya kapalı toplantı yerlerinde miting günü ve miting çevresinde afiş, poster ve propaganda benzeri materyallerine asabilecekler." ifadelerini kullandı.

Cadde ve sokaklarda yasanın öngörmediği parti bayrakları ve flamaların 2 gün içerisinde ilgili partiler tarafından indirilmesine oy birliğiyle karar verildiğini ifade eden Kıraç, "Yerel seçimlere katılacak adayların broşür, poster, el ilanı, bayrak ve flama gibi materyallerin çevreye uyumlu malzemelerin seçilmesi gerekiyor. Naylon tipi malzemeler doğayı bozuyorlar." diye konuştu.

Vali Kıraç, son günlerde siyasi partililer arasında yaşanan kavgaların toplantıda gündeme geldiğini belirtti. Kavgaların genellikle gençler arasında yaşandığını ifade eden Kıraç, bundan sonra siyasi parti yetkililerinin bu konu üzerinden hassas duracaklarını kaydetti. Toplantıda alınan kararın ardından oluşacak diyalogu da takip edeceklerini söyleyen Kıraç, "Güvenlik birimlerimiz seçim süresince partilerimizden gelecek bu tür ihbarları daha duyarlı bir şekilde kısa sürede yerine getirecek. Bundan sonraki dönemlerde seçim sürecinin daha sağlıklı geçmesini takip edeceğiz. Son dönemlerde yaşanan kavgaları hoş karşılamıyoruz." şeklinde konuştu.

Seçimsiz bir demokrasi olmayacağını anlatan Kıraç, partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. Kıraç, "Parti yöneticileriyle bu tür sorunları her zaman oturup konuşuruz, alınması gereken tedbirleri hep beraber alırız. Halkımıza en iyi hizmeti götürmek için gayret ediyoruz. İnşallah 30 mart seçimleri ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olur." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar