Diyarbakır Valisi Kıraç’tan Kışanak ve Anlı’ya hayırlı olsun ziyareti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, BDP’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığına seçilen Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Valisi Kıraç’tan Kışanak ve Anlı’ya hayırlı olsun ziyareti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, BDP’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığına seçilen Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Diyarbakır Valisi Kıraç’ı eşbakan Kışanak ile Anlı’yı belediye binası önünde karşıladı. Kışanak, Kıraç'a "Hoş geldiniz" diyerek, önemli bir şehirde önemli ve zor görevlerin sorumluluğunu üstlenen kişiler olarak hem görevlerini yapacaklarını hem de birlikte daha iyi şeyler yapabilmenin imkanlarını değerlendireceklerini söyledi. Kışanak, "Siyasetin, yönetimin nezaketi çerçevesinde kentimizin çıkarları doğrultusunda birlikte çalışma yürüteceğimize inanıyorum. Sizlerin de katkınızı, desteğinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum." dedi. Diyarbakır son derece önemli ve güçlü potansiyeli olan bir kent olduğunu belirten Kışanak, "Eğer bizler gerekli katkıyı yaparsak, gerekli hizmeti ortaya koyabilirsek Diyarbakır şaha kalkabilecek bir kent. Bizler de bunun çabası, gayreti içerisinde olacağız. Bu ziyaretinizi de bu çalışmaların bir adımı olarak görüyoruz" diye konuştu.
Eşbaşkan Fırat Anlı, böyle güzel bir bahar gününde, geleceğe dair umutlarımızın son derece güçlü olduğu bir dönemin başladığını belirterek, “Diyarbakır için çok güzel hizmetler ve çalışmaların yapılacağı dönemi birlikte paylaşacağımıza inanıyorum. Bizler şimdi bu görevi yürütüyoruz, yarın bir başkası yapacak. Görev süremiz içerisinde hem kendi vicdanımıza hem de hizmet ürettiğimiz insanlara karşı inşallah başımız dik olur. Başarılı oluruz." şeklinde konuştu.
VALİ KIRAÇ: İNŞALLAH HİZMET KALDIĞI DAHA İYİ NOKTAYA GELİR
Vali Mustafa Cahit Kıraç ise hem eşbaşkanları hem de başkanların şahsında Meclis ve Encümen üyelerini kutladığını belirtti. Diyarbakır'ın bölgenin dinamik yapısı, 2 milyona ulaşan nüfusuyla, arkasında 12 bin yıllık bir tarih, 5 bin yıllık surları olan huzur dolu bir şehir olduğunu belirten Kıraç, “Bu kentin başta kültür varlıkları olmak üzere doğal yapısını koruyarak, geliştirerek, bundan sonraki nesillere onlardan aldığımız emaneti bırakmak için Büyükşehir Belediyemizle müşterek hareket etmek zorundayız. Mahalli idareler, hem merkezdeki Büyükşehir Belediyesi hem ilçelerdeki belediyelerin kamu kuruluşlarının görevlileriyle ortak hareket ederek Diyarbakır'a hizmet etmenin arayışı içerisinde olacağız. İnşallah hizmet kaldığı yerden sizler sayesinde daha iyi bir noktaya gelecek" diye konuştu.
Görüşmenin ardından Eşbaşkanlar Anlı ve Kışanak Vali Kıraç'a üzerinde Diyarbakır’ın surları, ongözlü köprü, Dicle Nehri ve diğer tarihi mekanların kolaj olarak işlendiği bir çini hediye etti.
CİHAN

Yorumlar