Diyarbakır Valisi Kıraç, STK’larla iftarda buluştu

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç sivil toplum kuruluşlarıyla iftarda bir araya geldi. Programda konuşan Kıraç, "Suriye'de, Irak'ta, Libya'da aklınıza gelebilecek birçok ülkedeki insanlarımıza da, şu sofrada hep beraber, yönümüzü kıbleye...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Valisi Kıraç, STK’larla iftarda buluştu

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç sivil toplum kuruluşlarıyla iftarda bir araya geldi. Programda konuşan Kıraç, "Suriye'de, Irak'ta, Libya'da aklınıza gelebilecek birçok ülkedeki insanlarımıza da, şu sofrada hep beraber, yönümüzü kıbleye dönelim, elimizi semaya kaldıralım Allah zorda olan bütün kardeşlerimize yardımcı olsun." dedi.

Diyarbakır Valiliği, kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve basın mensuplarıyla Gazi Köşkü’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Burada konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Ramazan ayı şahsi muhasebenin yapıldığı bir zaman olmasının yanında toplumsal hoşgörü ve huzurun arttığı kutlu bir zaman dilimidir. Efendiler efendisi, 'komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir' derken, komşusunun ırkını, dilini, mensubiyetini, dini, soyunu araştırılmaması gerektiğini söyler. Önemli olan insandır. Bizim bakış açımız budur. İnsana insanca muamele yapmak, hem insanlık, hem inancımızın bir gereğidir. Bin aydan daha hayırlı bir günün olduğu bir günün içindeyiz. İnşallah barış, temennilerimiz burada yerini bulsun ve yıllardır bu coğrafyada yaşayan sıkıntılar da son bulsun. Başlatılmış olan bu çözüm sürecimiz de nihayete ersin ve geçmişte bin yıldır devam eden kardeşliğimiz kıyamete kadar devam etsin." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar