Diyarbakır Valisi Kıraç: Seçimler demokrasinin şölen bayramıdır

Diyarbakır Valiliği, yerel seçimler öncesi bölgede huzur ve güven ortamı sağlanabilmesi için kurum müdürleriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Valisi Kıraç: Seçimler demokrasinin şölen bayramıdır

Diyarbakır Valiliği, yerel seçimler öncesi bölgede huzur ve güven ortamı sağlanabilmesi için kurum müdürleriyle bir araya geldi. Vali Mustafa Cahit Kıraç, seçimlerin demokrasilerin şölen bayramı olduğunu belirterek, "Amacımız insan sevgisidir. Bunu arkamıza koymadığımız sürece hiçbir organizasyonda başarı elde edemeyeceğiz. Halkımızla birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Diyarbakır Valiliği, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin bölgede huzurlu geçmesi için 'hizmet içi' eğitim programı düzenledi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra vali yardımcıları, 17 ilçenin kaymakamları, emniyet teşkilatları ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kıraç, masa başı hizmeti veren polislerin görevlerini azaltıp, sokaklarda görev yapmalarının yoğunluk göstermesi gerektiğini söyledi. Güzel bir seçim sürecinin yaşanması temennisinde bulunan Kıraç, ülkenin önemli bir projesi olan çözüm sürecine en önemli katkının yerel seçimler olacağını kaydetti. Artık kardeşliği ve barışın konuşulması gerektiğini belirten Kıraç, artık zorlukların geçmişte kaldığını söyledi. Sürecin daimi olması için hep beraber gayret gösterdiklerini ifade eden Kıraç, sürece katkı sunacaklarını vurguladı.

Vali Kıraç, "Seçimlerde Diyarbakır olarak yapılan çalışmaları hem değerlendirmek ve şimdiye kadar aldığımız tedbirleri gözden geçirmek bundan sonra gelen ihtiyaçları alıp, eksikleri gidermek adına böyle bir eğitim programını düzenlemek istedik." ifadelerini kullandı. Amaçlarının halka hizmet olduğunu anlatan Kıraç, hukuk kuralları içerisinde halka en hizmet verilmesi gerektiğini belirtti. Kıraç, "Hukuk devleti ilkelerinde ayrılmadan alınan ve verilen vazifeleri yansız ve en iyi şekilde vatandaşlara ulaştırarak bu süreci tamamlayalım. Seçimlerde halk hür iradesini götürüp sandığa atacak. Sandıktan çıkacak irade demokrasinin namusu olacaktır. Bunu gerçekleştirirken de bu iradenin üzerinde herhangi bir baskının olmaması gerekiyor. Burada seçime katılan herkese, parti adaylarına önemli görevler düşüyor." diye konuştu.

Türkiye'de siyasi partilerle görüşüp bir ilke imza attıklarını anlatan Kıraç, "Partililerle bir mutabakat imzaladık. İlçe yöneticilerin de siyasi partililer de toplantılar yapabilir. İlçenizde vatandaşlara hizmet etme çalışmalarını yürüten ilçe başkanlarıyla oturup bu çerçevede böyle bir çalışmayı yapabilirsiniz." ifadelerini kullandı. Önümüzdeki günlerde sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacaklarını kaydeden Kıraç, halka hizmet adına görev yapan siyasi partililerin arasında huzur, barış ve kardeşliğin bozulmaması gerektiğini anlattı. Kıraç, "Geçtiğimiz günlerde bayrak asma konusunda partililer arasında bazı sorunlar yaşandı. Bu tür olayların olmaması adına ve ilerde doğabilecek problemlere yönelik şimdiden sivil toplum kuruluşlarından bir gayret isteyeceğiz. 24 saat hizmet verecek bir vali yardımcısı başkanlığında bir birim oluşturduk. Seçim iletişim ve halkla ilişkiler merkezi alanlarında bir birim oluşturduk." diye konuştu.

Vatandaşları yerel seçimlerde emniyet teşkilatının yanında görmek istediklerini belirten Kıraç, sözlerini şöyle tamamladı: "Seçim sürecinde halkımız güvenlik güçlerini yanlarında görmek istiyor. Kötü niyetli insanların çabalarını önleyici zabıta hizmetiyle caydıracağız. Diyarbakır'da devriye gezen polis sayısını artırıyoruz. Şu an 75 olan devriye sayısını 170'e çıkardık. Mümkün oldukça polis ve jandarma ekiplerimiz ofis hizmetlerini azaltsınlar. Masa başında çalışan güvenlik elemanlarımız az olsun. Halkımızın içerisinde, sokaklarda görev yapmaları gerek." CİHAN

Yorumlar