Diyarbakır Valiliği: Güvenlik güçlerine ilk gün emir verildi

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır-Bingöl ve ilçelerinin yolunu kapatan PKK ve gençlik yapılanmasına müdahale için güvenlik güçlerine ilk günden emir verildiğini açıkladı. Açıklamada, güvenlik güçlerinin önleyici hizmetlerinde görevlerini...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Valiliği: Güvenlik güçlerine ilk gün emir verildi

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır-Bingöl ve ilçelerinin yolunu kapatan PKK ve gençlik yapılanmasına müdahale için güvenlik güçlerine ilk günden emir verildiğini açıkladı. Açıklamada, güvenlik güçlerinin önleyici hizmetlerinde görevlerini ifa etmesi için ayrıca emir beklemeye ihtiyacının olmadığını belirtildi.

    Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütüne müzahir gruplar tarafından 24 Mayıs tarihinden itibaren Diyarbakır-Bingöl karayolunda gerçekleştirilen yol kesme ve adam kaçırma gibi olaylarla ilgili olarak; suç işlenmesini önlemek, güvenlik kuvvetlerimizin önleyici zabıta olarak asli görevleri olup, bu görevin ifası için herhangi bir emir beklemeye ihtiyaç yoktur. Buna rağmen ilimiz hudutlarında meydana gelen yol kesme, adam kaçırma, eylemlerine karşı her türlü yazılı ve sözlü emri ilk günden itibaren verilmiş olup, ek güvenlik takviye kuvvetleri de talep edilmiştir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar