Diyarbakır Travel Turkey Fuarı'nda tanıtıldı

Diyarbakır 8 Aralık'a kadar sürecek Travel Turkey İzmir 2013 Fuar ve Konferansı’nda tanıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Travel Turkey Fuarı'nda tanıtıldı

Diyarbakır 8 Aralık'a kadar sürecek Travel Turkey İzmir 2013 Fuar ve Konferansı’nda tanıtıldı. Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşen fuarda Diyarbakır standını, fuar açılışından sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ziyaret etti.

    Diyarbakır’ın çok zengin bir kültüre, tarihe ve doğal güzelliklere sahip olduğunu vurgulayan Toprak, bu tür organizasyonlara katılımın illerin tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Diyarbakır’ın turizm alanındaki potansiyelini geliştirerek, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlanmasının, Diyarbakır gibi kadim bir kentin dünya tarafından bilinmesine büyük vesile olacağını vurguladı.

    Fuarda Diyarbakır standına katılımcılar ve ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Standı gezen ziyaretçiler, turizm işletmeleri, kültür ve inanç turizmi alanında faaliyet gösteren önemli tur operatörleri Diyarbakır´a yakın ilgi gösterdi. Fuar süresince Diyarbakır’ın tanıtımının en iyi şekilde yapılması adına Diyarbakır Valiliği, stantta fuar katılımcılarına Türkçe ve İngilizce gezi rehberi, gezi haritası, broşür ve kitapçıklar ile tanıtıcı kitap, tanıtım filmi gibi tanıtım materyaller dağıtılıyor. Stantta davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır’ın yöresel tatlardan pestil, sucuk, ceviz, badem ezmesi, Diyarbakır çöreği ve Diyarbakır kadayıfı ikram ederek tarihi ve kültürel zenginliği tanıtılacak.

    Diyarbakır’ın fuarda iyi bir şekilde temsil edilmesi adına Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı, Diyarbakır Ticaret Borsası, Turizm İşletmeleri ve otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirilecek. Fuarda Diyarbakır'ın tanıtımı için geçen yıllardan farklı olarak Diyarbakır adına İzmir’in farklı köşelerinde bulunan 30 adet billboarda Diyarbakır’ı tanıtıcı görseller yerleştirildi, ayrıca İzmir’in yerel televizyon kanallarında Diyarbakır Tanıtım Videoları yayınlatılarak daha geniş kitlelere ulaşıldı.

    Diyarbakır Standı'nda yer alan Kadayıfçı Sıtkı Usta çalışanları tarafından kadayıf imalatı yapılıp misafirlere ikram edildi, ayrıca Tanrıkulu bakırcılık tarafından bakır dövme işlemleri yapılarak misafirlere hediye edildi. Fuar süresince gelen ziyaretçileri ve turizm şirketlerini Diyarbakır standında Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Eğil Kaymakamı Taner Bircan Diyarbakır Kültür ve Turizm Müdürü M. Tevfik Arıtürk ile Diyarbakır Cazibe Merkezi Koordinatörlüğü çalışanları karşılayıp tanıtım çalışmasını koordine edecek. CİHAN

Yorumlar