Diyarbakır, Siirt, Elazığ ve Mardin'de demokrasi nöbeti sürüyor

Diyarbakır, Siirt, Elazığ ve Mardin'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "Demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır, Siirt, Elazığ ve Mardin'de demokrasi nöbeti sürüyor
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman ve Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "Demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek, Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı.
"Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, tekbir getirdi. Etkinlikte mevlit okunarak, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Yazar Eyüphan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimde bulunanların ülkenin yüz karası hainler olduğunu, darbe girişiminin ülkeyi geriye götürme amacı taşıdığını belirtti.

Kaya, "Ülkenin kendine geldiğini gören düşman yine darbe yapmaya kalkıştı. Ama insanımız son 10 yılda bazı şeylerin farkına vardığı için bunları mağlup etti. FETÖ, Yahudi ve Hristiyanlarla iş birliği yaptı. Halk sesini bunlara karşı yükseltti. İnsanlarımız darbelere karşı kenetlendi." diye konuştu.

Siirt

Siirt'te de binlerce vatandaş, protesto için kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kente bulunan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Valilik önünde bir araya geldi.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" sloganları attı.

Ensar Camisi İmam Hatibi Ramazan Toprak ve müezzinleri tarafından dün meydana gelen terör saldırısında şehit düşen askerler ile darbe girişiminde şehit düşen 243 kişi için dua edildi.

Yerel sanatçıların katılımıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler seslendirildi.

Yarın askeri birliğine teslim olacığını belirten Kadir Diriarın, "Allah Recep Tayyip Erdoğan'ın yar ve yardımcısı olsun. Vatani görevimi düzgün yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

Mardin

Mardin'de ise FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetinin 21. gününde coşkulu bekleyişini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

Darbe girişiminin bu milleti tekrar ayağa kaldırarak birleştirdiğini anlatan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK Üyesi Mahmut Kılıç, "Bu millet 15 Temmuz gecesi devletini, toprağını ve bayrağını kendi ülkesini işgal etmeye çalışan ordu maskeli emperyalizmin sömürgeciliğinden kurtarmıştır. Yeniden özgürleştirmiştir. Bu aziz millet kendi kaderini kendi eline almıştır." dedi.

Dış güçlerin Türkiye'de artık operasyon yapacak aparatının kalmadığını kaydeden Kılıç, emperyalizmin bu ülkede operasyon yapacağı FETÖ ya da başka bir örgüt kalmadığını bildirdi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar da darbe karşısında Mardin'in üzerine düşen görevi en güzel şekilde yerine getirdiğini vurgulayarak, 21 gündür demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür etti.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, 15 Temmuz gecesi şehit düşenler için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Elazığ

Elazığ'da vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Meydandaki nöbet Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Akçakiraz Belediyesi çalışanları, ellerinde Türk bayrakları ve darbe karşıtı dövizlerle öğretmenevi önünden meydana kadar yürüdü.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Elazığ İl Temsilcisi Esra Soylu, nasıl ki Kurtuluş Savaşı Nene Hatunların azim ve kararlılıkla ortaya koydukları mücadele ile kazanılmışsa, 15 Temmuz darbe girişiminin de tanklardan güçlü kadınların imanları, fedakarlıkları ve cesaretleriyle püskürtüldüğünü belirtti.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi 7 Ağustos Pazar günü düzenlenecek demokrasi mitinginde KADEM olarak, bu meydanda olacaklarını kaydeden Soylu, "Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum.
Anneler çocuklarını askere gönderirken kına yakarak gönderirler, vatanına kurban olsun diye.
Bizler demokrasi mitingine ellerimize kına yakarak, bayraklarımızı alarak geleceğiz. Size çağrım, 7 Ağustos'ta kınalarınızı yakın, bayraklarını alın meydana gelin." diye konuştu.

Meydanı dolduran kalabalık, Savaş Talha Kaçar'ın müzik dinletisine katıldı.

Vatandaşların, "Demokrasi nöbeti" devam ediyor.


 

Yorumlar