Diyarbakır saldırısında 7 tutuklama

Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 7'si tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır saldırısında 7 tutuklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Uzman Çavuş Mehmet Sait Çelik'in PKK mensuplarınca şehit edilmesinin ardından başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında olayla ilgileri olduğu değerlendirilen O.O, M.D, M.İ, M.H.E, S.K, Y.Ç, A.İ, R.B, D.Ç. ve suça sürüklenen çocuk Ö.U. olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İfadeleri alınan şüphelilerden M.İ, R.B. ve D.Ç'nin "silahlı terör örgütüne üye olma", "tehlikeli maddeleri bulundurma ve el değiştirme" ile "terör örgütü propagandası yapma" iddiasıyla adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle, diğer şüpheliler O.O, M.D, M.H.E, S.K, Y.Ç, A.İ. ve Ö.U'nun ise "kasten öldürme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "tehlikeli maddeleri bulundurma ve el değiştirme" iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sorgularının ardından şüphelilerden D.Ç, R.B, M.İ. isimli 3 kişi hakkında ilgili sevk maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına, suça sürüklenen çocuk Ö.U. ile şüpheliler Y.Ç, M.D, S.K, M.H.E, O.O, A.İ, isimli 7 kişi hakkında ise ilgili sevk maddeleri kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir."

Yorumlar