Diyarbakır polisi Hevsel Bahçeleri'nde bomba aradı

Diyarbakır'ın polisi Hevsel Bahçeleri’nde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı patlama ile ilgili kazı çalışması başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır polisi Hevsel Bahçeleri'nde bomba aradı

Diyarbakır'ın polisi Hevsel Bahçeleri’nde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı patlama ile ilgili kazı çalışması başlattı. Güvenlik güçleri bölgede başka bomba olabileceği şüphesiyle olay yeri çevresinde geniş çaplı arama yaptı.

Diyarbakır'ın Hevsel Bahçeleri'nde el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 20 yaşındaki Hasan Aslan ile aynı yaştaki Şahin Gezer, ağır yaralandı. Patlama sesi üzerine bölgeye giden polis ekipleri 2 kişiyi yaralı olarak buldu. Bunun üzerine güvenlik güçleri bölgeyi adeta abluka altına aldı. Hem havadan hem de karadan operasyon başlatan güvenlik güçleri bombanın patladığı yerin içinde toprağa gömülü bazı poşetlerin tespit edilmesi için kazı çalışmasını başlattı. Bölgede arazi arama çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, 15 Şubat öncesinde, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü bozmaya, güven duygusunu sarsmaya, iç ve dış itibarını zedelemeye yönelik eylemleri önlemek için gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Açıklamada, "Fiskaya Caddesi'nde yakınında ağaçlık kısımdan 2 vatandaşımız el yapısı parça ve basınç etkili bomba hazırladıkları esnada meydana gelen patlama neticesinde çeşitli yerlerinden yaralanmış, şahıslar süratle tedavileri yapılmak üzere Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine intikal ettirilmiştir. Halen tedavileri devam etmektedir." denildi. CİHAN

Yorumlar