Diyarbakır Nevruz'a hazır

Diyarbakır, yarın Nevruz Parkı’nda kutlanacak büyük şölene hazır. Kutlamaların yapıldığı alanda hazırlıklar devam ederken, alanda Öcalan’ın BDP’ye ulaşan mektubu okunacak.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Nevruz'a hazır

Diyarbakır, yarın Nevruz Parkı’nda kutlanacak büyük şölene hazır. Kutlamaların yapıldığı alanda hazırlıklar devam ederken, alanda Öcalan’ın BDP’ye ulaşan mektubu okunacak. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün ise Nevruz kutlamaları sırasında alanda bir konuşma yapmak istediği ancak bunun henüz kararlaştırılmadığı öğrenildi. Nevruz Tertip Komitesi, valiliğe, miting yerine şölen yapılacağını belirterek başvurduğundan, emniyet güçlerinin herhangi bir arama noktası oluşturmayacağı belirtildi.

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları, yarın Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Parkı’nda yapılacak. BDP ve Demokratik Toplum Kongresi’nin organize ettiği ve 'Özgür önderlik, özgür Kürdistan' temasıyla yapılan kutlamalara İran, Irak, Suriye ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda kişi davet edildi. Nevruz alanında davetliler için özel yer yapılırken, basın mensuplarının rahat çalışması için oluşturulan bölgenin etrafı demir parmaklıklarla kapatıldı.

BDP, alanda güvenliği sağlamak için 10 bine yakın kişi görevlendirdi. Nevruz parkına taşınan ve BDP’liler tarafından kullanılacak emniyet barikatlarının üzerindeki ‘polis’ yazısı ‘Nevruz Piroz be’ (Nevruz kutlu olsun) yazılarıyla kapatıldı. Nevruz’da yakılacak ateş için de tonlarca odun alana taşınarak, özel olarak yapılan bölgeye yerleştirildi. Nevruz’da konuşmaların yapılacağı yere dağda hayatını kaybeden PKK’lılar ile örgüt mensuplarının fotoğrafları asıldı. Konuşmaların yapılacağı platformun bir tarafına ise Paris’te öldürülen üç kadının fotoğrafı yer alırken, altında Kürtçe olarak ‘Rojava devriminin Ortadoğu devrimi olduğu’ şeklinde büyük bir pankart asıldı.

Bu yılki kutlamalarda polis arama noktası olmayacak. Emniyet güçleri, ‘miting’ olduğu zaman zorunlu olarak görev almak durumunda kalıyor. Ancak şölen olduğu zaman böyle bir zorunluluk olmuyor. BDP’nin de Diyarbakır Valiliği’ne 21 Mart’ta miting değil şölen düzenleyeceğini belirterek başvurduğu, bu yüzden emniyet güçlerinin herhangi bir arama noktası oluşturmayacağı öğrenildi. Ayrıca, çok ilginç bir gelişme daha yaşandı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün ise Nevruz kutlamaları sırasında alanda bir konuşma yapmak istediği ancak bu durumun henüz kararlaştırılmadığı öğrenildi.

Bu arada, İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunması için yazdığı mektubun Adalet Bakanlığı'nca BDP'ye teslim edildiği belirtildi. Mektup, 21 Mart'ta (yarın) Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında okunacak.


CİHAN

Yorumlar