Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta PKK'ya ağır darbe

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubunun öldürüldüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta PKK'ya ağır darbe

Son Haberler

Çözüm Süreci'nin bozulmasından sonra Güneydoğu'da PKK'nın şehir merkezlerinde başlattığı sokak çatışmalarında şu ana kadar yüzlerce örgüt mensubu öldürüldü. Özellikle Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari'de operasyonlar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 11, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde ise 7 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hakkari Valiliği de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda mağara ve sığınaklara düzenlenen operasyonlarda 12 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Hain örgüt mensuplarının Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne düzenledikleri saldırıda da 4 PKK'lı terörist öldürüldü.

Açıklamada Cizre ve Sur'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 701 olduğu kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Şırnak ve Diyarbakır'da yürütülen operasyonlarda Cizre'de 540, Sur'da da 161 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Genelkurmay internet sitesinde 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 4 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

* Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 540’dır.), yedi adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161’dir.), bir av tüfeği, bir tabanca ele geçirilmiş, altı adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Bingöl, Hakkari ve Diyarbakır’da bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 20 şahıs yakalanmıştır.

* Diyarbakır’da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

* Şırnak Silopi’de, bölücü terör örgütünden kaçan, dört bölücü terör örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Diyarbakır’da bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

ŞIRNAK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SALDIRI

PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta Emniyet Müdürlüğü binasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün Bahçelievler Mahallesindeki hizmet binasına teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

CİZRE'DE PKK'LILAR KENDİ ARKADAŞLARINI YAKTI

Öte yandan Cizre'de Cudi Mahallesi'nde köşeye sıkışan PKK'lılar, çatışmalarda ölen 9 arkadaşlarını bıraktıkları apartmanı ateşe vererek kaçtı. 

HAKKARİ VALİLİĞİ: 12 PKK'LI TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

Hakkari Valiliği, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda mağara ve sığınaklara düzenlenen operasyonlarda 12 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Güvenlik kuvvetlerimizce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, bölücü terör örgütünün güvenlik kuvvetlerimize karşı sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğunun bilgisinin alınması üzerine 04.02.2016 günü bölgedeki koordinatları tespit edilen mağara ve sığınaklara yapılan hava operasyonu neticesinde 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

 

Yorumlar