Diyarbakır Emniyeti'nde 4. dalga tasfiye operasyonu

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette başlatılan tasfiye furyası bütün hızıyla devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Emniyeti'nde 4. dalga tasfiye operasyonu

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette başlatılan tasfiye furyası bütün hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar 800’e yakın polisin tasfiye edildiği Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde 4. dalga operasyon gerçekleştirildi. Emniyet bünyesinde oluşturulduğu iddia edilen 'fişleme dosyaları'yla son olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki 30 polis memuru karakollara dağıtıldı.

    Diyarbakır’da yaklaşık 3 aydan beri görevden alma ve yer değiştirme furyası yaşanıyor. Recep Güven'in yerine atanan Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, ilk olarak asayiş, personel, bütçe, hukuk işleri, trafik, muhabere ve siber şube müdürleri ile çok sayıda polis memurunu görevden aldı. Daha sonra, Diyarbakır'da geçen yıl esrar tarlalarına operasyon düzenleyen ve toplam 70 ton esrar ele geçiren narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü dağıtıldı. Üçüncü dalga tasfiye kapsamında ise aralarında il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, amir ve polislerden oluşan 500'e yakın polisin yeri değiştirildi. Tasfiyeler rutin olarak devam etti ve şuana kadar 800’e yakın polisin görev yeri değiştirildi.

    Diyarbakır’da tasfiyeler en çok uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadelede Türkiye rekoru kıran 2 şubede yapıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde müdür, müdür yardımcıları, komiserler ve yıllarca bu alanda çalışan bütün polisler karakollara gönderildi. Son olarak 30 polis memurunun görev yeri değiştirildi. Diyarbakır halkı, zehir tacirlerinden oldukça şikayetçi. Okul bahçelerinde bile esrar partileri düzenlendiği ileri sürülüyor. Geçtiğimiz hafta, Bağlar ilçesindeki Faik Ali Ortaokulu bahçesinde geceleri bağımlı gençlerin ve tinercilerin parti düzenlediği ortaya çıkmış, veliler yaşananlara tepki göstermişti.
Diyarbakır'da geçen yıl düzenlenen narko-terör operasyonlarında yasal dinlemelerin etkisi vardı. Ancak son günlerde, Diyarbakır'da emniyet birimlerinin Lice ve Kulp bölgesinde zehir tacirleriyle bunların şehirdeki bağlantılarını sağlayanlara yönelik takip imkânı ortadan kalktığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili dinlemelerin son bulduğu iddia ediliyor. Son zamanlarda yaşanan tasfiyeler kapsamında, yasal dinleme bilgisayarlarının olduğu teknik büronun amiri ile görevli memurları da tasfiye edildi. CİHAN

Yorumlar