Diyarbakır'daki terör saldırısı

Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen ve aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırıda, karayolunda çukur oluştu, tarihi yapılar, kafeler ve restoranlarda hasar meydana geldi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki terör saldırısı
 Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırıda, çevredeki tarihi yapılar, kafeler ve restoranlarda hasar oluştu.

Sur ilçesi eski Mardin yolu On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırının ardından polis ekipleri olay yerinde incelemesini tamamladı.

Aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 5'i polis 12 kişinin yaralandığı saldırının hedef alındığı noktada bulunan tarihi ve turistik mekanlarda da hasar oluştu. Saldırı nedeniyle tarihi Erdebil Köşkü, kafeler ve restoranlar zarar gördü. İş yerlerinin camları kırıldı, kimisinin de çatısı çöktü. Bazı otomobillerde de
hasar meydana geldi.

Terör saldırısı nedeniyle karayolunda çukur oluştu, elektrik direkleri ve istinat duvarları yıkıldı. Saldırının gerçekleştirildiği noktada, yanmış çocuk terliği, çantası ve yanmış ayakkabıların olduğu görüldü.

VATANDAŞLARDAN TERÖRE TEPKİ

Erdebil Köşkü'nde güvenlik görevlisi Ayhan Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama sırasında bir sarsıntı yaşadıklarını söyledi.
Olay anında panik havası yaşandığını belirten Korkut, herkesin büyük bir şok yaşadığını belirtti. Yaşanan panikle canlarının derdine düştüklerini dile getiren Korkut, patlama sırasında duvara çarptığını bildirdi. Korkut, "Yangın çıktı, halen şokun etkisindeyim. Patlama sesi halen kulaklarımda. Teröristler, sivil ayrımı gözetmeksizin saldırı yaptı. Terör masum insanları hedef aldı." diye konuştu.

Vatandaşlar Osman Polat da patlamaya eve giderken şahit olduğunu anlattı.

Patlama yeri ile arasında yaklaşık 100 metre olduğunu belirten Polat, dumanları ve ateş parçalarını gördüğünü, çocuklarını alarak olay yerinden kaçtıklarını dile getirdi.

Terör örgütü PKK'ya tepki gösteren Polat, sivil bölgede yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu aktardı.

İsmail Polat (15) ise patlama nedeniyle korktuğunu belirterek, "Aileler köprünün olduğu bölgeye doğru yürüyerek gidiyordu. O sırada patlama meydana geldi. Patlamayla hepsi yere düştü. Bir kadının gözünden yaralandığını gördüm. Her tarafa bilyeler saçıldı." dedi.

Yorumlar