Diyarbakır'daki alçak saldırıda şehit olanların isimleri açıklandı

Diyarbakır'da bugün gerçekleşen alçak saldırıda şehit düşen 4 polis memurunun kimlikleri belirlendi. Polislerin ailelerine ise yetkililer tarafından haber verildi. Şehit haberi alan ailelerin evlerinde ise bayraklar asıldı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki alçak saldırıda şehit olanların isimleri açıklandı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Terör örgütü PKK tarafından bugün Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alanında görevli çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı minibüse düzenlediği saldırıda şehit düşen polislerin kimlikleri açıklandı. Bugün saat 16.30 sıralarında polis servisinin geçişi esnasında bölgede bulunan Sadi Mezarlığı duvarının olduğu yere önceden tuzaklanmış patlayıcı maddenin infilak ettirilmesi suretiyle düzenlenen saldırıda 4 polis memuru şehit edilmişti. Saldırıda şehit olan polis memurlarının Mahmut Ava, Şenali Ocak, Ali Sevim ve Kadir Miraç Özcan olduğu belirtildi.

Şehitlerin baba evlerinde yas

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Dicle Üniversitesi yerleşkesinde polis ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Miraç Kadir Özcan'ın Trabzon'daki babaevinde üzüntü yaşanıyor. Merkez Ortahisar ilçesine bağlı Kalkınma Mahallesi Mekan Sokak'ta yaşayan anne Gülşen ve baba Ali Özcan'a oğullarının şehadet haberi, askeri ve sivil yetkililerce sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi öğrendikten sonra fenalaşan şehidin annesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alındı. Şehidin babası ve yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile İl Müftüsü Keramettin Demir de şehidin babaevine gelerek aileye taziyelerini iletti. Şehidin evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Tolga Zengin ile hatıra fotoğrafı

Bu arada, şehit Miraç Kadir Özcan'ın (28), bir görev sonrası Beşiktaş'ın milli kalecisi Tolga Zengin ile polis arkadaşlarıyla beraber hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. 3,5 yıllık polis memuru olan Özcan'ın evli ve 1,5 yaşında Umay Mina adında bir kız çocuğu bulunduğu, babası Ali Özcan'ın da emekli komiser olduğu bildirildi. Aynı zamanda AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz’ın da akrabası olduğu belirtilen şehit polis memurunun cenazesinin, yarın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından Trabzon'a getirilmesi bekleniyor.

Yorumlar