Diyarbakır'da 2 general mahkemeye sevk edildi

Gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkarılan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da 2 general mahkemeye sevk edildi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ve 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz'da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, bir kısım askeri ve kamu personeli ile iştirak ettiği darbe teşebbüsüne ilişkin, TCK'nın 309, 312. ve 314. maddeleri uyarınca başlattığı soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır'da gözaltına alınan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile Eskişehir'de yakalanan Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli'nin savcılıktaki ifade işlemleri tamamlandı.

Yılmaz ve Darendeli, tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yorumlar