Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaz kampından 900 çocuk yararlanacak

Diyarbakırlı çocuklar, Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ’ın Gezin ilçesinde açtığı yaz kampına akın etti. Her hafta 90 çocuğun katıldığı ve toplamda 900 çocuğun katılacağı kampın ateşini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yaz kampından 900 çocuk yararlanacak

Diyarbakırlı çocuklar, Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ’ın Gezin ilçesinde açtığı yaz kampına akın etti. Her hafta 90 çocuğun katıldığı ve toplamda 900 çocuğun katılacağı kampın ateşini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak yatı. Anlı, Diyarbakırlı çocuklarının hep güzelliklerle anılmasını istediklerini dile getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, 90 kişilik öğrenci grubunun katılımıyla başladı. Gezin ilçesinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılan kampa Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde, varoşlarında yaşayan maddi durumu iyi olmayan çalışkan öğrenciler katılıyor. 9 -14 yaş grubundaki kız ve erkek çocukların yararlandığı kamp 27 Ağustos 2014'e kadar sürecek. Çocuk yaz kKampı, çocukların kişisel gelişimine katkı sunmak, çevresiyle daha uyumlu olması, dışlanmışlık duygusundan arındırılması, özgüveni gelişmiş bir şekilde yetişmesine katkı sunmak amacıyla düzenleniyor. Çocuk Yaz Kampı'nda her çocuğa spor çanta, diş fırçası, diş macunu, ayakkabı, terlik, havlu takımı, şort, tişört, şapka, bandana, terlik, iç çamaşırı, çorap, şampuan, bone hediye ediliyor. İki voleybol, bir futbol, bir basketbol sahasının bulunduğu çocuk yaz kampında çocukların yüzebileceği havuz ile çocuk oyun grupları ve fitness grubu bulunuyor. Günde dört öğün yemeğin verildiği Çocuk Yaz Kampı'nda çocukların kişisel becerilerini açığa çıkarmak amacıyla çeşitli atölyeler de yer alıyor. Kampa katılan çocukları ayrıca Diyarbakır İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yangın ihbarı ve söndürme eğitimleri uygulamaları olarak veriliyor.

KAMP ATEŞİNİ EŞ BAŞKANLAR YAKTI, ÇOCUKLARLA HALAY ÇEKTİ

Kamp ateşini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı yaktı. Anlı ve Kışanak, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler’le birlikte çocuklarla halaylar çekti. Belediye Başkanı Anlı, yüzme havuzunda ise çocuklarla yüzdü, havuz yarışı yaptı. Başkanlar daha sonra çocuklarla futbol ve voleybol oynadı. Eş Başkan Fırat Anlı, belediye olarak 3 yıldır kamp düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl da büyük coşkuyla yeniden başladı kampımız. Diyarbakır çocuklarına hayırlı olsun. İnşallah Diyarbakır ilçelerinde ve çevresinde yeni kamplar inşa edeceğiz. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için. Diyarbakır gençler ve çocukları her alanda aydınlık geleceklere layıktır. Biz çocuklar ve gençlerimizin adının güzel olmayan şeylerin içinde geçmesin diyoruz. Biz her zaman istiyoruz çocuk kampı gibi spor, kültür ve sanat ve aydın insanlar olarak Diyarbakır’ın geleceğini aydınlatsınlar.” diye konuştu.

Eş başkan Gültan Kışanak ise kampa katılan çocukların güzel anılarla ayrılacaklarını belirterek, “Bu yıl yaz kampımız ilk gurubuyla birlikteyiz. Bütün yaz devam edecek. 900 çocuğumuz buraya gelecek birlikte güzel günler geçirecekler. Çocuklarımız bizim canımız göz bebeğimiz. İstiyoruz onlar en iyi imkanlarda yaşasınlar. Daha fazla çocuğun bu imkanlardan yararlanması için önümüzdeki yıllarda yeni kamp alanları açacağız. Çocuklarımız güzel günler yaşacak.” şeklide konuştu

CİHAN

Yorumlar