Diyarbakır-Bingöl yolunu açmak isteyen jandarmaya ateş açıldı

PKK ve gençlik yapılanmasının 7 gündür kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak için hendekleri kapattıktan sonra bölgede güvenlik önlemi alan jandarmaya ateş açıldı. Bölgede bulunan çok sayıda Jandarma Özel Harekat birlikleri...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır-Bingöl yolunu açmak isteyen jandarmaya ateş açıldı

PKK ve gençlik yapılanmasının 7 gündür kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak için hendekleri kapattıktan sonra bölgede güvenlik önlemi alan jandarmaya ateş açıldı. Bölgede bulunan çok sayıda Jandarma Özel Harekat birlikleri siper aldı ancak herhangi bir karşılık vermedi. Ateş açılmasının ardından bölgede bulunan YDG-H üyesi bir grup, jandarmaya havai fişek ve el yapımı bombalar attı. Jandarma buna da karşılık vermedi.

Jandarmanın 7 gündür kapalı olan Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak için başlattığı operasyon devam ediyor. Bölgeye konuşlanan çok sayıda özel birlik, yolun trafiğe kapatıldığı bölgelerinde bulunan eylem çadırlarını kaldırdı, hendekleri doldurdu. Bölgede bulunan basın mensupları güvenlik gerekçesiyle uzaklaştırıldı, yoldan kimsenin geçmesine izin verilmedi. Fis Ovası ile Duru Jandarma Karakolu arasında bulunan ve çevresi ormanlık olan bölgede önlem alan jandarma ekiplerine ateş açıldı. Bunun üzerine jandarma, bölgedeki unsurlarını uyardı ancak eylemcilere karşılık vermedi.

Ateş açılmasının ardından bölgede bulunan ve eylem yerleri askerlerin eline geçtikten sonra dağlık alana sığınan YDG-H üyesi gençler, jandarma birliklerine el yapımı bomba ve havai fişeklerle saldırıda bulundu. Jandarma buna da karşılık vermedi. Bölgeye çağrılan iki süper Kobra helikopter eylemcilerin üzerinde ikişer tur attıktan sonra bölgeden uzaklaştı.

Eylemciler jandarmanın güvenlik önlemi aldığı bölge 500 metre uzaklığında kepçeyle beklemeye devam ediyor. Jandarmanın bölgeden çıkması durumunda yeniden hendek açarak yolu trafiğe kapatacakları belirtiliyor.

Bu arada Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile BDP Diyarbakır Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt eylemcilerle görüştükten sonra Diyarbakır Valisi'yle görüşmek üzere bölgeden ayrıldı. Zümrüt, gençlerin eylemi bitirmek için karakol yapımlarının durdurulmasını talep ettiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar