Diyarbakır-Bingöl yolu 6'ıncı gününde de kapalı kaldı

Diyarbakır- Bingöl karayolu 6'nıcı günde de açılamadı. PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin yola açtığı çok sayıda hendekler ise şuana kadar doldurulmadı. Diyarbakır-Lice yolu Fis Ovası'nda iki ayrı yerdeki...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır-Bingöl yolu 6'ıncı gününde de kapalı kaldı

Diyarbakır- Bingöl karayolu 6'nıcı günde de açılamadı. PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin yola açtığı çok sayıda hendekler ise şuana kadar doldurulmadı. Diyarbakır-Lice yolu Fis Ovası'nda iki ayrı yerdeki eylem nedeniyle kapalı olduğu için ilçeye ulaşım Hani ilçesi üzerinden zırhlı araçlarla sağlanıyor. Bu arada örgüt, dün akşam HÜDA-PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ile iki işçiyi kaçırdı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden PKK’lıların cumartesi günü trafiğe kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolu, henüz açılamadı. Bölgede önlem alan jandarma zaman zaman eylemcilere müdahale ederek yolu açmaya çalışıyor ancak eylemciler daha jandarma bölgeden çıkmadan yeniden yolu trafiğe kapatıyor.

HANİ'DE KEPENK KAPATMA EYLEMİ

PKK'nın bir uzman çavuşu kaçırdığı Hani ilçesinde bugün örgütün isteği üzerine kepenk kapatma eylemi yapıldı. İlçede çok az sayıda esnaf işyerini açtı. Hani ilçesinde terörün en şiddetli olduğu 90'lı yıllarda bile herhangi bir yol kapatma ve asker kaçırma eyleminin yaşanmadığı biliniyor. Diyarbakır-Lice ulaşımının sağlandığı Hani ilçesinde örgütün ilk kez böyle bir eylem yaptığı belirtiyor.

Bölgede yol durumu ise şöyle: Diyarbakır-Bingöl karayolu Abalı, Fis Ovası ve Kocaköy olmak üzere üç ayrı noktada çok sayıda hendek nedeniyle kapalı. Hendeklerin olduğu bölgede eylem çadırları ile yüzleri kapalı çok sayıda genç bulunuyor. Diyarbakır-Bingöl arasında ulaşım Elazığ üzerinden sağlanıyor.

Lice-Muş arasındaki ulaşım da kapalı. Dağlık bölgede kontakları alınan bazı araçlar yolun ortasında bırakıldığı için ulaşım sağlanamıyor. Diyarbakır’dan Hani ilçesine kadar yol açık. Ancak Hani ile Lice arasında üç ayrı yerde güvenlik noktası oluşturulmuş durumda. Araçların tek başına hareket etmesine izin verilmiyor. Hani ilçesinin çıkışında bekletilen araçlar belli bir sayıya ulaştıktan sonra zırhlı araçlar eşliğinde Lice-Bingöl yol ayrımını getiriliyor.

Lice-Fis Ovası-Kocaköy yolu da kapalı. Kocaköy ilçesi ile Hani ilçesi arasındaki ulaşım ise Şaklat köyü üzerinden sağlanmaya çalışılıyor.

HÜDA-PAR İLÇE BAŞKANI KAÇIRILDI

Bu arada Lice şehir merkezinde dün akşam geç saatlere kadar gerginlik yaşandı. Yüzleri kapalı bazı gruplar, birçok noktada yolu kaparak kimlik kontrolü yaptı. Polisin müdahale etmesi üzerine çatışmalar yaşandı.

Dün akşam saatlerinde Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR) Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, PKK’lılar tarafından kaçırıldı. Dicle ilçesinin Yokuşlu mevkiinde kaçırılan Alpaslan'dan şuana kadar haber alınamadı.

PKK Fis Ovası'nda da bir şirketin iki çalışanını kaçırdı. Araçlarına el konulan işçiler bir süre sonra serbest bırakıldı. CİHAN

Yorumlar