Diyarbakır - Bingöl karayolu kısmi olarak trafiğe açıldı

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin önceki akşam karakol onarımını protesto etmek amacıyla kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu trafiğe açıldı. YDG-H üyesi bir grup, önceki gün karakol yapımını protesto etmek bahanesiyle...

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır - Bingöl karayolu kısmi olarak trafiğe açıldı

Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin önceki akşam karakol onarımını protesto etmek amacıyla kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu trafiğe açıldı.

YDG-H üyesi bir grup, önceki gün karakol yapımını protesto etmek bahanesiyle Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapattı. Bugün eylemcilerin çadır kurduğu bölgeye giden aralarında İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır Barosu, Eğitim-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası gibi bazı sivil toplum örgüt temsilcileri eylemcileri ziyaret ederek bir süre görüştü. Eylemcilerle yapılan görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, karakol yapımlarının çözüm sürecine bir katkısının olmayacağını söyledi. Karakol yapımlarının durdurulması gerektiğini belirten Bilici, "Bizler burada bulanan kurumlarla beraber, bu sürecin başlamasından önce de uyarılarımızı yaptık. Mevcut olan sorunları dile getirmiştik. Bu sorunların arasında, bu karakolların yapımlarının durdurulması, barajların yapımlarının iptal edilmesi, diğer taraftan koruculuk sisteminin sürecin sağlıklı işlemesi adına sona ermesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Kaçırılanların serbest bırakılma çağrısında bulunan Bilici, buradaki STK'lar olarak sürece son derece hassas davrandıklarını anlattı. Bilici, "Alıkonulanların teslim edilmesi konusunda nerede olursa olsun, bütün zorluklara rağmen onları almaya hazırız. Yeter ki bu coğrafyada bir daha silahlar konuşmasın, kan akmasın, onurlu bir barış tesisi için bizim üzerimize ne düşerse, geçmişte yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya hazırız. Umarız her iki tarafta bu hassasiyete dikkat eder." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar