Diyanet’ten, İslam dünyasına 8 dilde sağduyu çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Ortadoğu’da mezhep ve meşrebe dayandırılmak istenen çatışmaların, İslam dünyasını tehdit eder boyuta ulaşması üzerine sağduyu çağrısı yaptı.Kur’an ve sünnetin, Müslüman'ın...

Google Haberlere Abone ol
Diyanet’ten, İslam dünyasına 8 dilde sağduyu çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Ortadoğu’da mezhep ve meşrebe dayandırılmak istenen çatışmaların, İslam dünyasını tehdit eder boyuta ulaşması üzerine sağduyu çağrısı yaptı.

Kur’an ve sünnetin, Müslüman'ın Müslüman'a canını ve kanını helal gören bir cihadı asla emretmediğini vurgulayan sağduyu çağrısı, Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Kürtçe'nin Kırmanci ile Soranice lehçelerine çevrildi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, çağrıyı Arapça olarak bizzat seslendirdi.

Çağrıda, İslam dünyasında yaşanan krizlerin, siyasi ve askeri gerilimlerin, mezhep ve meşrebe dayandırılmak istenen çatışmaların, İslam dünyasının güvenliğini tehdit edecek boyuta ulaştığını belirten Başkan Görmez, son olarak, Musul başta olmak üzere Irak ve Suriye ekseninde yaşanan kaos ortamının, gerilimi daha da tırmandırdığını anımsattı.

CİHAN

Yorumlar