Diyanet'in Mardin'e gönderdiği yardımlar dağıtılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan kampanya kapsamında Mardin'e gönderilen 4 tır yardım malzemesi, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'in Mardin'e gönderdiği yardımlar dağıtılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca, Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör mağdurlarına yönelik başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyasıyla toplanan yardımları taşıyan 4 tır, Mardin'e ulaştı.

Müftülük binası önündeki araçlara taşınan yardımlar, din görevlileri ve vakıf üyelerince terör mağdurlarına dağıtılmaya başlandı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle bazı ailelerin evlerini, eşyalarını bırakıp gitmek zorunda kaldığını ifade ederek "Kampanyanın asıl amacı, hem bu şekilde mağdur olan kardeşlerimize hem Bayırbucak Türkmenlerine hem de şehit ve gazi ailelerine yardımcı olmaktır" dedi.

Bu kapsamda yardımları taşıyan 20 tırın bölgeye intikal ettiğini dile getiren Coşkun, şöyle devam etti: Tırlar, ilimizde Kızıltepe, Artuklu, Midyat ve Dargeçit ilçelerine geldi. Din görevlisi ve imam arkadaşlarımızla tespit ettiğimiz bu ailelerimizin kapıları bizzat çalınacak, selam verilecek, hayır duaları alınacak ve bu yardım paketleri kendilerine takdim edilecek. Bu yardımların hayırlı, uğurlu olmasını, birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine, ülkemizin huzuruna katkı sunmasına vesile olmasını, bu yardımlara katkı sunan tüm hayırsever kardeşlerimizin hayırlarının kabul olmasını Allah'tan diliyoruz.

Coşkun, mağdur vatandaşların gönüllerindeki yaraları sarmayı da amaçladıklarına işaret ederek "Diyanet İşleri Başkanımızın da Mardin'de özellikle vurguladığı gibi açılan yaraları, kalplerdeki özellikle manevi yaraları, çukurları şimdi kapatmanın zamanı inşallah" diye konuştu.

Yardım kampanyasının devam ettiğine dikkati çeken Coşkun, hayırseverlerin yardımlarını sürdürmesini diledi.

Duaların ardından, il genelinde yaklaşık 5 bin aileye, kuru gıdaların yer aldığı paketler ve battaniyelerin dağıtımına başlandı.

Yorumlar