Diyanet: Nefret dili caiz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, nefret söylemi ile ilgili bir soruya "İslam'da bir kimseyi aşağılamak, onu kendisinde bulunmayan sıfatlarla nitelemek caiz değildir." diye cevap verdi.Ankara'da ikamet eden Mustafa Petek,...

Google Haberlere Abone ol
Diyanet: Nefret dili caiz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, nefret söylemi ile ilgili bir soruya "İslam'da bir kimseyi aşağılamak, onu kendisinde bulunmayan sıfatlarla nitelemek caiz değildir." diye cevap verdi.

Ankara'da ikamet eden Mustafa Petek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na 26 Mart 2014'te dilekçe ile bir soru yöneltti. Dilekçede "Son günlerde artarak sürdürülen Fethullah Gülen Hocaefendi ile alakalı hakaret ve iftiralar Müslüman bir din âlimine reva mıdır? Bu konuda Başkanlığınızın görüşünün 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu yarınca tarafıma bildirilmesini arz ederim." ifadesi yer aldı.

Haftalık haber dergisi Aksiyon'un son sayısında İdris Gürsoy imzasıyla yayınlanan habere göre kurul, bu soruya tek cümle ile cevap verdi: "İslam'da bir kimseyi aşağılamak, onu kendisinde bulunmayan sıfatlarla nitelemek caiz değildir." Cevapta, başkan adına Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar'ın imzası yer aldı.

17 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında 'Haşhaşi, hain, örgüt, virüs, yalancı peygamber, sahte veli, âlim müsveddesi, süte karışmış pis su' gibi yakıştırmalar yapılmıştı.

CİHAN

Yorumlar